'Sizde ByLock çıkmamış, boşuna intihar etmişsiniz!'

Yazar Ömer Faruk Gergerlioğlu Artı Gerçek'te yazdığı köşe yazısında ByLock'tan ayıklananlar listesinde adı çıkan 4 kişinin intihar etmesi olayını kaleme alarak "Onlarca kişi intihar etti, günahlarınız büyüyor, kabul edin" dedi

Hukukçu Uğur Poyraz ByLock'u 1.5 dakikada çökertti

 Gergerlioğlu'nun yazıı şöyle: 

 OHAL ve KHK skandalları devam ediyor. şimdi de bylockta hata yaptığını kabul edip 11480 kişiye hatalı işlem ihraç yapıldığını kabul etmişler. Aylardır defalarca uyarmamıza rağmen 11480 kişiyi mağdur etmişler, şimdi çıkıp hiçbir özür beyan etmeden, maddi manevi tazminat ödemeyi düşünmeden "sizde bylock çıkmamış, hata yapmışız" deyip olduğu gibi işlerine devam ediyorlar.

Aylardır OHAL ve KHK uygulamalarının hatalı olduğunu anlatmaktan dilimiz şişti. Ülkede öylesine baskıcı bir ortam var ki bir uygulamayı eleştirmeniz bile etiketlenmeniz, düşman ilan edilmeniz için yeterli oluyor. 

 'Bu işlerde bir yanlışlık var' dediğimizde Ak troller 'fetöcü' deyip duruyordu bize. Buyrun ilk örnek ...ByLock listesinden çıkarılan Saadet Partisi İstanbul il yöneticilerinden Mustafa Yaman tahliye edilmiş. Güya telefonunda 4900 bylock kaydı var deniyordu..! 

Kalkmış "bylock'ta hata yaptık" diyorlar, hiç utanmıyorlar. Bunu aylardır söylemiştik, Ak  troller saldırmıştı. 4 kişi bylock olmadığı halde "telefonunda bylock var"  denerek  KHK'lı olmuş, neye uğradığını bilememiş ve intihar etmiş..! "Sizde bylock çıkmamış, boşuna intihar etmişsiniz..!" mi diyeceksiniz şimdi? Daha kaç hatanız var OHAL'ciler..! Onlarca kişi intihar etti, günahlarınız büyüyor, kabul edin..!

 Buyrun bununla ilgili bir sürü makale yazdım. Allah'a şükür dün yaptığını bugün unutanlardan değiliz, ama dün söylediğini unutandan özür beklemek hakkımız...
 
Taaaa Haziran 2017'da "etmeyin eylemeyin bu bylock işinde sorun var" demişim.

 Bu da 9 Ekim 2017 tarihli ikinci makalem. Hatalı Bylock listeleri mağdur ordusu yarattı.

 Bunları yazarklen Ak trollerden bir sürü hakaret, küfür ve iftira yedik. Şimdi ıslık çalıp dolaşıyorlar. 

 Şu anda yapılan doğru mu? Sanmıyorum. Daha pek çok hata var. İşte biz bunlara bir de büyük bir araştırmayla da değindik. Sözcüsü olduğum Hak ve Adalet platformu geçtiğimiz gün OHAL ve KHK mağduriyet raporunu açıkladı. OHAL ve KHK'ların hem anayasal teknik olarak hem de hukuki ve yasal ihlallerle çok büyük hatalar oluşturduğunu söyledik. Yürek yakan binlerce şahitliği belgeledik, tarihe kayıt olarak geçirdik. Çok iyi biliyoruz ki bugün eleştirenin 'F...'cü ilan edildiği daha çok uygulama, bir müddet sonra "hata yapmışız" denilerek pişkin, pişkin itiraf edilecek.

 "Hatamızı düzelttik" denen ve "hatasız liste" diye ilan edilen listede adını göremeyen ve kesinlikle bylock indirmediğini söyleyen çok kişi var.  Demek ki bu bylock meselesi bile kaçıncı kez yama yemiş bir bohça. Bu düzeltilmiş kaçıncı liste oldu, hatırlayan var mı?

 Önemli olan hukuk devleti olmak. Hukuk devleti olamadığınız takdirde ha bire yeni listeler açıklarsınız, yüzünüz kızarması gerekir ama eleştirecek ve çelişkiyi gösterecek fazla kişi kalmamışsa buna da gerek yoktur..!

 Herkes bir özeleştiri yapsın, sadece kendine yapılan hukuksuzluğa değil, tüm hukuksuzluklara itiraz etmedikçe hakkı bulamazsın. Roboski'ye susmuşsan hukuk devleti yerine OHAL devleti bulursun. Dün Roboski katliamının yıldönümüydü, 6 yıldır dosyası kapatılan bir katliamdan bahsediyoruz. O günler bu korkunç olaya susulmasaydı, bugünler yaşanmazdı. Roboski katliamı ne büyük acıdır..! Üstünün örtülmesi ne büyük günahtır..! Faillerinin saklanması ne büyük hukuksuzluktur..! Hukuk devleti olamamak ne acıdır..!
<< Önceki Haber 'Sizde ByLock çıkmamış, boşuna intihar etmişsiniz!' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER