Şimşek'ten 'ekonomi aşırı ısındı' sorusuna alakasız cevap

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, IMF Avrupa Direktörü'nün Türkiye ekonomisine ilişkin ‘aşırı ısınma’ saptamasına yanıt verdi.

SHABER3.COM

Sol'da yer alan habere göre, Uluslararası Para Fonu (IMF) Direktörü'nün Türkiye ekonomisinin “aşırı ısındığı” yönündeki saptamasını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu yıl yüzde 5,5 büyüme öngördüklerini, “aşırı ısınma” tartışmalarının anlamsız olduğunu iddia etti. Saptama cari açık ve enflasyondaki hızlı artışa dayanırken Şimşek'in yüksek büyüme oranı üzerinden yanıt vermeyi tercih etmesi dikkat çekti.

"Geçmişte kaldı"

Washington’da bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek IMF-Dünya Bankası “Bahar Toplantıları” ve G-20 görüşmelerini değerlendirirken IMF’nin Türkiye ekonomisine ilişkin “aşırı ısınma” saptamasına da yanıt verdi. Şimşek, bu tartışmanın Türkiye ekonomisinin yüzde 7,4 büyüdüğü 2017 yılında yapılmasının anlamlı olacağını, ancak bu yıl için yüzde 5,5 büyüme öngördüklerini, “aşırı ısınma” vardıysa geçmişte kaldığını söyledi. 

Şimşek’in, “aşırı ısınma” eleştirilerindeki esas dayanak noktası olan cari açık ve enflasyondaki hızlı artışı görmezden gelip büyüme oranı üzerinden yanıtlamayı tercih ettiği dikkat çekti.
<< Önceki Haber Şimşek'ten 'ekonomi aşırı ısındı' sorusuna alakasız... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER