Silivri Belediye Başkanı Işıklar'dan arsa dolandırıcılarına karşı uyarı

Silivri Belediye Başkanı Işıklar'dan arsa dolandırıcılarına karşı uyarı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kanalistanbul projesinin gündeme gelmesinden sonra Silivri'de arsa dolandırıcılığının arttığını söyledi. Hisseli tarım arazilerini 'kanal manzaralı' diye yüksek fiyatlara sattıklarını belirten Işıklar, "İnsanları buradan uyarıyorum; lütfen buradan, tarım arazilerinden arsa satın almasınlar. Tarım arazilerinde tarımdan başka bir şey yapılamaz. Kesinlikle imarı yok." dedi.

Silivri'de hazineye ait yerler ve hisseli tarım arazilerinin 'imar gelecek' vaadi ile yüksek fiyatlara satılığı ortaya çıkmıştı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, konuyla ilgili gerekli uyarıları yaptıklarını, jandarma ve emniyetle koordineli çalışarak dolandırıcıların haksız kazanç elde etmesine engel olmaya çalıştıklarını söyledi.

Bazı televizyon kanallarında bunların reklamının bile yapıldığını anlatan Işıklar, şikayette bulunmalarına rağmen birçok konuda sansür uygulayan RTÜK'ün bu konuda hiçbir şey yapmadığını vurguladı. "Silivri Esenyurt yapılmak isteniyor" diyen Işıklar, şunları söyledi: "Tarım arazileri sahte tapularla, hisseli bir şekilde, yolsuzluk denecek şekilde satılıyor. Bu yolsuzluk sadece bir kişinin değil. Kurumsal hal aldı. Bir tarım arazisini, hisseli araziyi parsel parsel ki bunlar yasal değil, tarım arazileri 20 dönümün altında bölünemez. 300-400 metre sahte ifrazlarla, sanki ona parsel vermiş gibi, insanların 20 liraya 30 liraya aldığı araziyi, 500 liraya, 800 liraya metresini satarak insanlar dolandırılıyor. Buna göz yuman, bunu yayınlayan kanallar var. Reklamını veriyorlar bunların. Biz bunun duyurularını yaptık. RTÜK'e yazmamıza rağmen, bir siyasiye yönelik tweet atılınca tutuklanılıyor, bütün memleketi dolandırıyorlar bir şey yaptıkları yok ve hala peşinde koşuyoruz."

Işıklar, Silivri'den arsa a alacak vatandaşlara da şu uyarılarda bulundu: "İnsanları buradan uyarıyorum; lütfen buradan, tarım arazilerinden arsa satın almasınlar. Tarım arazilerinde tarımdan başka bir şey yapılamaz. Kesinlikle imarı yok. Tarım amaçlıdır. Hisseli bir araziye girdiğiniz anda 100 dönüm bir yerden, diyelim ki size 1 dönümlük tabu veriyor, asla o yeriniz belli değil. 100 dönümün her yerine hissedarsınız, ortak oluyorsunuz. İmarı yok, ev yapma şansınız yok. Etrafını çevirip benim arsam diyorlar, bu kesinlikle hayali ve yalan. Bir de yanına AVM yapılacak, yol yapılacak, cami yapılacak deniyor, kesinlikle mümkün değil. Tarım arazileri tarımdan başka bir amaçla kullanılamaz. Bizim de buna izin vermemiz asla mümkün değil. Gerekli uyarıları yaptık. Jandarma, emniyet, hepimiz bunun peşindeyiz. Bu dolandırıcılara milletimizin itibar etmemesini istiyorum.

'KANALİSTANBUL SÖYLENTİLERİ BU HALE GETİRDİ'

Kanalistanbul ve benzeri projelerin söylentilerinin arsa dolandırıcılarını türettiğine, haksız kazanca kapı araladığına dikkat çeken Işıklar, "Kanilistanbul'a cephe dedikleri oluyor. Ortada kanal yok, proje yok. Adam kanala 500 metre mesafede kanal manzaralı arsalar diyor. İşte bu projeler bu hale getiriyor. Oradaki arsa rantlarının oluşmasının sebebi bu. Haksız kazançların, adaletsiz kazançların bu. Proje yok ortada, olması da mümkün değil. Bunun söylentisi bile bu sonuçlara yol açıyor. Şu anda kanalın kendisi olmadığı gibi, projesi de yok ortada."
CİHAN
<< Önceki Haber Silivri Belediye Başkanı Işıklar'dan arsa dolandırıcılarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER