Silahlarla 'eğitim yuvalarını' bastılar

Eskişehir’de polislerle birlikte okul basan görevlilerin eksiklik dediği hususlar şoke etti: Kağıt havlu yok. Meyveli süt ve ayran satılıyor. Tartı yok. Öğrenciler beslenme çantası getirmiyor.

Silahlarla 'eğitim yuvalarını' bastılar

Özel Samanyolu Okulları ile FEM’e bağlı dershanelere polis nezaretinde 8 ayrı kurum tarafından yapılan baskında, ancak komedi filmlerinde görülebilecek hususlar eksik diye nitelendirildi.

Başarılarıyla 33 yıldır herkesin takdirini kazanan okul ve dershanelerde, çöp kovasının yuvarlak olmaması, kağıt havlunun bulunmaması, çalışanların el kesiklerinde mavi renkli yara bandı kullanmaması eksik olarak gösterildi.

ZULMEDENLER UTANMALI

Kurumların avukatı Selamet Şen, 30 ve 31 Temmuz’da Eskişehir’de polis nezaretinde 3 ayrı otobüsle 8 ayrı devlet kurumunun eğitim kurumlarını bastığını söyledi. Türkiye’nin yangın yerine döndüğü günlerde 30 yıllık eğitim kurumlarının yangından mal kaçırır gibi basılmasına anlam veremediğini anlatan Şen, “Ben bunları söylemekten utanıyorum. İnşallah zulmedenler de utanır ve kendilerine gelir” dedi.

MİLLİ EĞİTİM CEVAP VERDİ

Yapılan baskınlara ilişkin Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne eksiklikleri sorduklarında, kurumların eksikliklerine ilişkin gelen cevabi yazıyla adeta şoke olduklarını anlatan avukat Şen, ilgili yazıda belirtilen eksikleri şöyle sıraladı:

ÜNLÜLERİN FOTOSU YOK!

“Çöp kovası yuvarlak ve çelikten değil, ayak basma yeri bulunmuyormuş. Sıvı el sabunu var ama kağıt havlu yok denildi. Çalışanların el kesiklerinde mavi renkli yara bandı kullanmadığı yazılmış. Tartı ve boy ölçme aletinin olmadığı ve öğrencilerin boy ve kilo ölçümlerinin rutin aralıklarla yapılmadığı eksik diye yazılmış.”

Şen eksiklik diye tespit edilen diğer gülünç durumları da şöyle anlattı: “Kurum tabelasının kenarı 90 santimden azmış. Bu tabelada MEB logosu sol tarafta değilmiş. Kurumun, dershane dahil uygun bir köşesinde kuruma hizmeti geçmiş kişi, kuruluşların, mezun olan ünlülerin ve kurum yöneticilerinin fotoları ve yaptıkları hizmetleri anlatan tablo yokmuş.

Bina içi yönlendirme tabelalarında yazı meşale alevine blok olarak yazılmamış. Kurumda meyveli süt ve ayran ile paket halinde cips satışı yapılıyormuş.”

BIÇAKLAR TAHTA SAPLI

Öğrencilerin beslenme çantası getirmemesinin bile raporda bir kusur olarak gösterildiğini belirten avukat Şen, “Bıçaklık sisteminin bulunmadığı, bıçakların saplarının tahta olduğu eksiklik olarak gösterilmiş” dedi.

İŞTE O TRAJİKOMİK SORULAR

Okul bas­kın­la­rın­da okul yö­ne­ti­mi­ne yö­nel­ti­len tra­ji­ko­mik so­ru­lar pes de­dirt­ti. Dö­ner ar­ka­sın­da bom­ba ara­yan, mer­di­ve­ni adım­la­ya­rak öl­çen gö­rev­li­le­rin sor­du­ğu il­ginç so­ru­lar­dan ba­zı­la­rı şöy­le:

- Bu ma­dal­ya­lar ger­çek mi?

- Işıl­da­ğı­nız oto­ma­tik ya­nı­yor mu?

- Park ya­pı­la­maz lev­ha­nız var mı?

- Çöp te­ne­ke­si­nin üze­rin­de çöp ku­tu­su ya­zı­yor mu?

- Ta­be­la­da­ki me­şa­le si­lik mi?

- Bay­rak dal­ga­lı mı düz mü?

- Do­ma­tes ve eti ne­re­den alı­yor­su­nuz?

- Hz. Mu­ham­me­d’­in (SAS) adı­na ni­çin kur­ban kes­ti­niz?

- Bi­na ruh­sa­tı­nız var mı?

- Te­nef­füs zi­li ça­lı­yor mu?

- Asan­sör kaç ki­şi ta­şı­yor?

- Mü­zik oda­sın­da ne­den org var?

- Ak­var­yu­mun dı­şın­da baş­ka hay­van ye­tiş­ti­ri­yor ve­ya bes­li­yor mu­su­nuz?

- Ata­türk pos­te­ri, İs­tik­lal Mar­şı ve Genç­li­ğe Hi­ta­be ku­rum­la­rı­nız­da var mı?

- Ata­türk pos­te­ri­nin üze­rin­de Mus­ta­fa Ke­mal ya­zı­yor mu?

- Ata­türk'ün do­ğum ve ölüm ta­ri­hi var mı?

- Yan­gın mer­di­ve­ni ne­den 5 san­ti­met­re da­ha ge­niş?
<< Önceki Haber Silahlarla 'eğitim yuvalarını' bastılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER