Silahla yaralama zanlısı AK Partili teşkilat başkanı göreve döndü


Silahla adam yaralama zanlısı olan, İzmir'in AK Parti Urla İlçe Teşkilat Başkanı Erdem Ö., başka bir görevle döndü. Erdem Ö.'nün, bir süre önce alacak verecek meselesinden dolayı AK Parti eski Urla İlçe Başkan Yardımcısı Fevzi D.'yi silahla bacağından vurduğu iddia edilmişti. Gözaltına alınan Erdem Ö., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. AK Parti yönetimi de istifasını istemişti. Bir süre sonra görevinden istifa eden Erdem Ö.'nün ardından İlçe Başkanı Safiye Özcan da görevinden ayrılmıştı.

Geçen temmuz ayı sonlarında Urla ilçesinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda meydana gelen olayda, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı olarak görev yapan Erdem Ö., eski Urla İlçe Başkan Yardımcısı Fevzi D. ile buluştu. İddialara göre ikili arasında, alacak verecek meselesinden dolayı tartışma çıktı. Tartışma sırasında Erdem Ö., tabancayla Fevzi D.'yi bacağından vurdu. Hastaneye kaldırılan Fevzi D., tedavisinin ardından taburcu edilirken Erdem Ö. ise polise teslim oldu. Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TEPKİLER ÜZERİNE İSTİFA ETTİRİLDİ

AK Parti İzmir İl Teşkilatı, olayın duyulması üzerine Erdem Ö.'yü istifa ettirdi. İddialara göre Urla İlçe Başkanı Safiye Özcan da görevinden ayrıldı. Özcan'ın, teşkilatlardan sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüştüğü, görevine geri dönmesinin istendiği ileri sürüldü. Özcan'ın da Erdem Ö.'nün yönetime alınması şartıyla göreve döneceğini söylediği iddia edildi. AK Parti yönetiminin bu öneriyi kabul ettiği ve Safiye Özcan'ın ilçe başkanlığı görevine döndüğü öğrenildi. Erdem Ö.'nün ise ilçe yönetim kurulu üyesi olduğu belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Silahla yaralama zanlısı AK Partili teşkilat başkanı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER