Side esnafı: Saldırılarla bölgemizde kardeş kavgası çıkarılmak isteniyor


Side esnafı, iki gün önce bir grup insanın terör olaylarını bahane ederek dükkanların camlarını kırmasına tepki gösterdi. Side esnafı, bununla bölgede bir Türk-Kürt çatışması çıkartılmak istendiğini, buna esnafın müsaade etmeyeceğini belirtti.

Antalya'nın Side esnafı, son günlerde artan terör olayları bahane edilerek bir grubun beldeyi basarak dükkanların camlarını indirmesinin bir provokasyon olduğunu, esas hedefin bölgede kardeş kavgası çıkarmak olduğunu vurguladı.
Olayla ilgili açıklama yapan Side esnaflarından Tuncay Çiftçi, Mehmet Uçar, Fatih Mercan ve işadamı Murat Güven, esnafa yapılan saldırıları kabul edilemez bularak kınadı.

Hediyelik eşya ve saat satan Tuncay Çiftçi, işyerinin camlarını kıranları kınadı. Çiftçi, "Terör bahanesiyle esnafın cezalandırılmasını kabul etmiyoruz. Side'de bir Türk-Kürt sorunu yok. Teröre böyle tepki gösterilmez. Esnafın malına zarar vererek tepki olmaz. Bunu yapanların ülkücülerle bir alakası yok. Yapanları kamera kayıtlarından inceledik, hap alan insanlar. Esas üzüntü verici olan ise bu insanların Side'ye girilmesine izin verilmesi. Allah korusun daha kötü olaylar olabilirdi. Esnafa korku yaşattı. Devlet esnafını koruyamadı. Esnafın onuru incindi. Böyle tepki olur mu Allah aşkına. O zaman bizim dağdakilerle bir farkımız kalır mı? Bunu yapanların ülkücülükle uzaktan yakından bir ilgisi yok. Olay olalı 2 gün olmasına karşın bir yetkili gelip geçmiş olsun demedi." diye sitemde bulundu.

Ülkücü kökenli Sideli işadamı Murat Güven de yaptığı açıklamada, esnafa yapılan bu çirkin saldırıyı kınadıklarını söyledi. Saldırının bin yıllık kardeşliğe zarar vermeye yönelik olduğunu belirten Güven, esnafın camlarını kıranların ülkücülükle uzaktan yakından bir alakalarının olmadığını kaydetti. Saldırıda Side'de ülkücü kökenli birçok esnafın da camlarının kırıldığına dikkat çeken Güven, şunları söyledi: "Esnafın malına zarar veren bu kişilerin ülkücülerle hiçbir alakası yok. Side'de MHP'li olduğu bilinen birçok esnafın camları bu kişiler tarafından kırılmıştır. Bu tür olaylar Türk turizmine büyük zarar verdi. Bu tür saldırılarla bin yıllık kardeşliğimize zarar vermek istiyorlar. Bunu yapanları kınıyoruz."

Side'de turistik deri çanta ve cüzdan satıcılığı yapan esnaf Fatih Mercan, esnafa yönelik yapılan bu saldırıları kınadıklarını söyledi. Birilerinin terörü bahane ederek Side esnafına zarar verdiğinin altını çizen Mercan, en önemlisi de Side'nin dünya turizminde bir marka olduğunu, bunun korunmasında hassas davranılması gerektiğini ifade etti. Esnaf arasında Kürt-Türk ayrımının olmadığını vurgulayan Mercan, esnafın camını kırarak içindeki mallarına zarar vererek teröre tepki gösterilemeyeceğinin altını çizdi.

"ESNAF ARASINDA BİR TÜRK-KÜRT AYRIMI YOK"

Side'de taşkınlık yapanların ülkücülükle hiçbir ilgisinin olmadığını dile getiren Mercan, sözlerine şöyle devam etti: "Teröre böyle tepki gösterilmez. Side'de esnaf arasında bir Türk-Kürt ayrımı olmadı. Ben komşumdan yerinde geldiğinde borç para alıp veriyorum, biz burada kaynaşma içinde oluyoruz. Son olaylar Side'de bir anlamda esnaf arasında kaynaşmayı sağladı. Çünkü Side'de dükkanlara zarar verenler Kürt, Türk ayrımı yapmadan hepsine zarar verdi. Saldırı sonrası esnafta kenetlenme oldu. Teröre karşı elbette tepkimizi göstereceğiz. Ama meşru sınırlar içinde olmalı. Güvenlik güçleri saldırı öncesi daha geniş çaplı önlem alabilirdi. Ama olmadı. Burada zarar verme yerine terör lanetlenmeli, ellerde Türk bayraklarıyla toplu İstiklal Marşı okunarak terör kınanabilirdi. Ben, dükkanlara zarar verenlerin şehitlerimizin arkasından bir Fatiha okudu mu merak ediyorum. Ellerde alkol şişesiyle terör kınanmaz. Şehitlerimize sahip çıkmak istiyorsak tepkimizi kanunlar çerçevesinde göstereceğiz. Biz esnaf olarak da maddi durumu iyi olanlar da bir şehit çocuğuna burs vermeli."

Esnaf Mehmet Uçar da saldırıda esnaf ve turistlerin korkulu anlar yaşadığını ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Side esnafı: Saldırılarla bölgemizde kardeş kavgası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER