Seyyid Cemaleddin Hazretleri Külliyesi 5 milyon liraya mal olacak


Cemaleddin-i Seydi Vakfı Genel Sekreteri Okan Akın, Seydiler Mahallesi'nde inşa edilecek Seyyid Cemaleddin Hazretleri Külliye-Camii ve Türbesi'nin yapımının 5 milyon liraya mal olacağını söyledi. Manavgat'ın manevi değerlerinden olan Cemaleddin-i Seydi Hazretleri'ni Manavgat, Antalya, ülke ve dünyaya tanıtmak amacında olduklarını belirten Akın, "Manavgat Seydiler Mahallesi'nde yapılacak Seyyid Cemaleddin Hazretleri Külliye-Camii, Türbesi, Meydanı ve Çevre Düzenlemesi yaklaşık 5 milyon liraya mal olacaktır." dedi.

Okan Akın, yaptığı açıklamada, külliyenin temelinin 7 Ağustos'ta atılacağını bildirdi. Akın, vakıflarının çalışmalara, Antalya Manavgat ilçesi, Seydiler Mahallesi'nde medfun bulunan ve Hz. Peygamber (SAS)'in soyundan gelmekte olan Cemaleddin-i Seydi Hazretleri'nin manevi şahsiyetine ithafen faaliyetlerine başladığını kaydetti. Amaçlarının külliye yapımıyla cami, ibadethane, külliye müştemilatını yapmak, yaptırmak, olanları muhafaza etmek olduğunun altını çizen Akın, Cemaleddin-i Seydi hakkında bilimsel araştırmalar yapmak, yapılan bilimsel araştırmaları yayımlamak, eğitim kurumlarının sürekliliğine, gelişmesine katkıda bulunmak, sosyal dayanışmaya katılımcı bir dinamizm kazandırmak, toplumun kültürel, bilimsel ve sosyal gelişmesine hizmet etmek, verimli, etkin ve yüksek düzeyde eğitim hizmetlerinin yerine getirilmesine katkıda bulunmak, eğitim çerçevesi içinde katılımcı bir sivil toplum hareketi oluşturmak olduğunu ifade etti.

Vakfın kuruluş amacı doğrultusunda ilk faaliyet konusu olarak Antalya ili Manavgat ilçesi Seydiler Mahallesi'nde medfun bulunan Cemaledin-i Seydi Hazretleri'nin mevcut türbesinin, manevi şahsiyetine uygun bir şekilde yeniden projelendirilmesi ve türbenin bulunduğu alan içerisinde, dönemin mimari özelliklerini de içerisinde barındıran, yeni bir cami projesinin hayata geçirilmesi olduğunu vurgulayan Akın, belirlenen amaç doğrultusunda hazırlanan projenin Antalya İl Özel İdaresi'nce onaylandığının altını çizdi.

Cami yapılacak Seydiler Mahallesi 514 parselin mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait olması sebebi ile Antalya Büyükşehir Meclisi'nce Manavgat İlçe Müftülüğü'ne oy birliği ile tahsis edildiğini hatırlatan Akın, "İnşallah hayırseverlerin destekleri ile gerçekleştirilecek proje ile manevi kültür mirasımıza yeni bir eser ve insanların manevi dünyalarını aydınlatan yeni bir mekan kazandırılacaktır." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Seyyid Cemaleddin Hazretleri Külliyesi 5 milyon liraya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER