Sesi 7'nci katta yankılandı da hâkimin vicdanı duymadı

Elif Koç’u herkes adliye koridorunda yerde çekilmiş, gözü yaşlı bu fotoğrafıyla tanıdı. O zamanlar ikisi de tutuklu olan anne-babasının mahkemesine giden Elif Koç, hâkim tarafından salondan çıkarılınca kendini yere atmış ve saatlerce ağlamıştı. Yürek burkan o fotoğraf karesindeki Elif'in ablası Nihan Koç o gün yaşadıkları büyük acıyı Kronos'tan Selahattin Sevi'ye anlattı.

SHABER3.COM

Elif’in ablası Nihan Koç gören herkesi gözyaşlarına boğan o fotoğraf karesinin öncesinde mahkeme salonunda yaşananları şöyle anlattı: “Babamla annem beraber mahkemeye çıkıyorlar. İkinci mahkemeleriydi. 25 Ekim 2018 tarihiydi yanlış hatırlamıyorsam. Mahkeme salonuna girdik."

GÖZÜNDEN BİR DAMLA YAŞ DÜŞTÜ...

Avukat konuşmaya başlayınca kardeşi Elif'in haliyle çok gerildiğini dile getiren Nihan Koç, "6 ayı geçti hem annesiz hem babasız. Gözünden bir damla yaş düştü. Ama sesi soluğu çıkmıyor öyle… Ben de elimle o bir damla yaşı sildim sadece." dedi.

Bir damla gözyaşına tahammül edemeyen mahkeme başkanı, Elif'i anne ve babasını mahkeme salonunda bile görmekten mahrum bırakmıştı. Elif adliye koridorunda saatlerce "Anne, baba!" diye feryat etmişti. 

Nihan Koç o anda mahkeme başkanının kendilerine döndüğünü aktararak, şunları dile getirdi: "Bizi izliyor olsa gerek bir bağırdı ki ‘Çıkın çabuk dışarı, çıkın dışarıda bekleyin’ dedi. Bizi çıkardılar. Mahkeme 15 dakika sürdü zaten." 

HÂKİMİN VİCDANI DUYMADI O FERYADI

Nihan Koç sonrasında yaşananları şöyle özetledi: "Avukat ikisi için de ‘tutukluluk devam’ deyince, Elif’i bir saat boyunca kaldıramadım o adliye koridorundan. Sesi yedinci katta yankılandı da hâkimin vicdanı duymadı."

Nihan ve küçük kardeşi Elif, anne ve babası Hacer-Hüseyin Koç ile bir Silivri'de görüş gününde.

BABA SİLİVRİ'DE, İKİ KARDEŞ HOLLANDA'DA, NİHAN KOÇ YUNANİSTAN'DA
 
Koç ailesi, 15 Temmuz 2106 darbe teşebbüsünden önce sıradan bir aileydi. Anne, baba ve dört çocuk. Fakat şimdi hepsi ayrı bir yerde.

20 Nisan 2018’de tutuklanan baba İstanbul Silivri Cezaevi’nde. Anne 21 Aralık 2018’de tahliye oldu. En küçük kardeşiyle birlikte Türkiye’de yaşıyor. 

İki ortanca kardeş Hollanda’da, Nihan ise Yunanistan’da yeni hayatlarına adapte olmaya çalışıyor.

<< Önceki Haber Sesi 7'nci katta yankılandı da hâkimin vicdanı duymadı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER