Servis şoförlerine seminer verildi


Samsun'un Havza ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenci taşıyan servis şoförlerine seminer verildi. Ortak düzenlenen seminer ile okul idarecileri, okul servis sürücüleri ve firma sahipleri bilgilendirildi.

Havza Halk Eğitim Müdürlüğü Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Bürosu Görevlisi Baş polis Enver Kılıç ve Jandarma Trafik Ekibi tarafından araçlarda bulundurulması gerekli evraklar, öğrenci indirme bindirme, öğrencilerin araç içerisinde oturma düzenleri, uyarı tabelaları ve genel trafik kuralları hakkında bilgiler verildi. Baş Polis Enver Kılıç, öğrenci servislerinin sadece birer ticari araç olarak görülmemesi gerektiğini belirterek; "Sizler ülkemizin geleceğini taşımaktasınız ve bu bilinç ile hareket etmelisiniz. Geçen yıl üzücü bir olay yaşamadık. İnşallah bu yıl da aynı hassasiyet ile çalışacağınızdan eminim." diye konuştu.

Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ise ilçede 13'ü ortaokul ve 8'i lise olmak üzere 21 noktaya taşıma yapıldığını belirterek, "İlçemizde şu an 149 öğrenci servisi öğrenci taşıma işi yapmakta ve yaklaşık 2 bin 100 öğrenci her gün bu hizmetten yararlanmakta. Sizlerden dikkat etmenizi istediğimiz en önemli konulardan biri öğrencilerin okul giriş çıkış saatlerine dikkat edilmesi. Sizler de artık bu çocukların eğitimlerinde sorumlusunuz." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Servis şoförlerine seminer verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER