Şenol Güneş: Lizbon işe ortak oldu


UEFA Avrupa Ligi H Grubu 3. maçında Lokomotiv Moskova ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı. Maç sonunda basın açıklaması yapan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Lisbon yarışa ortak oldu." dedi.

Üç takım arasındaki yarışta oynanan maçın önemli olduğunu hatırlatan Güneş, kazanan tarafın büyük avantaj yakalamış olacağını belirtti. Güneş, "Ama beraberlikle bitti, dolayısıyla Lisbon'da işe ortak oldu." diye konuştu.

Moskova ekibinin deplasmanda Lisbon'u yenerek büyük avantaj elde ettiğini söyeleyen deneyimli hoca, "Kendi sahamızda maçı kazanırsak gruptan çıkma şansı en yüksek takım olacağımızı düşünüyorum. Bu maçtaki beraberlik kötü değil ama iki puan kaybına da üzüldüm." şeklinde konuştu.

On kişi kalan rakip takımın iyi savaştığını ifade eden Şenol Güneş, "Biz de hucüm zenginliği bakımından biraz geride kaldık. Bir kademe daha üstü oynayabilirdik. Onun dışında oyuncular gayet iyiydi. Teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum." dedi.

"TESTİ GEÇEMEDİK"

Maç öncesi kendileri için test bir karşılaşma olacağını söyleyen Güneş maç sonrasında, "Testi geçemedik ki berabere kaldık. Top kayıpları fazlaydı. Bu sahada yapmamamız gereken kayıpları yaptık. Beklenmeyen şekilde hucüma çıkarken kaybettik. İyi oynamamızı bir kademe aşağıya düşürdü. Çok olumsuzluk kullanamam, takım olarak, haksızlık olur, daha üretken olacak takımdık onu yapamadık." şeklinde konuştu.

"BÖYLE SAHADA DAHA GÜZEL OYUN İSTİYORUM"

Galip gelen takımın büyük avantaj yakabileceğini tekrarlayan Türk hoca, "Bugün Lokomotif Moskova yenseydi çok büyük avantaj yakalardı biz Lizbon'la çekişirdik. Biz yenseydik onlar ikisi çekişirdi diye düşünüyorum. Şimdi üçümüz ortada beraber kaldık. Ama biz kendi sahamızdaki maçı alırsak çıkacağımızı düşünüyoruz." dedi. Saha zeminine de değinen Güneş, "Bugünkü saha zemini çok güzeldi. Bizim de sahamızın böyle olacağını düşünüyoruz. Bu saha da çok daha güzel futbol istiyorum. Tek pasları kontra pasları daha fazla yapmak yerine topla oynayarak oyun düzenini bozduk." ifadesini kullandı.

"HAKSIZLIĞA UĞRADIK"

Hakem kararlarına da değinen Şenol Güneş, "Ben haksızlığa uğradığımızı düşünüyorum. Benim gördüğüm pozisyon Niasse'nin bir sarı kartı vardı ama bir sarı kart daha görmesi gerekiyordu. Hakem zaman zaman sertliğe izin verdi. Birçok yanlış kararıyla bizim de aleyhimize karar verdi. Bizim oyuncularımızdan dışarı atılması gereken olduğunu düşünmüyorum öyle bir pozisyon olmadı." şeklinde konuştu.

"ÜÇ PUAN ALABİLİRDİK, ÜZGÜNÜM"

Saha zeminine bir kez saha değinen Beşiktaş hocası, "Çok güzel bir saha, hava da beklediğimden güzel, ambiyans çok güzel futbol oynamaya müsait. Böyle bir zeminde böyle bir ambiyansda daha iyi bir futbol istiyorum. Bizim de onların da seyirciler gayet iyiydi, maça katkı yaptılar. Daha güzel futbol oynanmalıydı ama sonuç olarak bir puana sevinirken, bir-bir kötü sonuç değil, ama 3 puan da alabilirdik o yüzden üzgünüm tabi." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Şenol Güneş: Lizbon işe ortak oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER