Selçuk Ernak: Zor bir şutla kazandık, maçı kaybetmeyi kabullenmedik


Banvit Teknik Başantrenörü Selçuk Ernak, Galatasaray Odeabank karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada, "Sonuna kadar herhangi bir maçı bırakmıyor olmanın ödülünü aldığımızı düşünüyorum. Zor bir şutla kazandık ama o şuta getirene kadar da maçı kaybetmeyi kabullenmedik. Bu sene takımın bu tarz bir karakter oturması beni mutlu ediyor." dedi.

Bursa'da oynanan Fiat Türkiye Kupası ilk maçında Banvit, Galatasaray Odeabank'ı 74 - 73 yenerek yarı finalist oldu. Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Banvit oyuncusu AJ Slaughter, yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Maçı kazandıran sayıyı atan Slaughter, "İki taraf için de zor bir maçtı. Biz neredeyse son iki dakikada maçı kaybedebilirdik ama mücadeleyi bırakmadık ve hiçbir zaman teslim olmadık. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum." diye konuştu.

ERNAK: ZOR BİR ŞUTLA KAZANDIK

Banvit Teknik Başantrenörü Selçuk Ernak ise şu değerlendirmelerde bulundu: "Turnuvanın ruhunu daha iyi anlayanların daha farklı bir karakter gösterme imkanlarının olduğunu konuştuk. Bunu anladıkları ve sahaya koydukları için hepsine teşekkür ederim. Turnuvanın ilk gününün tehlikeli olması 8 takım için de geçerliydi. Sonuna kadar herhangi bir maçı bırakmıyor olmanın ödülünü aldığımızı düşünüyorum. Zor bir şutla kazandık ama o şuta getirene kadar da maçı kaybetmeyi kabullenmedik. Bu sene takımın bu tarz bir karakter oturması beni mutlu ediyor. Çok dar bir kadro ile oynuyoruz. Bazen tecrübemiz maçı kazanmaya yetmiyor. Sezonun başından beri bu karakteri koyduğumuzu düşünüyorum.Yarın çok kaliteli bir takım ile oynayacağız. Eğer onların üstün hücum güçlerini durdurmayı başaramazsak finali hak etmemiş olacağız. Elimizden geleni yapacağımızdan herkesin emin olmasını isterim."

Son saniye basketi ile ilgili verdiği taktiğin sorulması üzerine Ernak, "Benim zaten molam yoktu. Biz antrenmanlarda bu tarz senaryoları çok fazla oynuyoruz. Onların faydasını gördüğümüzü düşünüyorum. Şutu sokabilecek oyuncuyu sahaya ittim. Onun haricindekiler antrenmanlarda biriktirdiklerini kendileri uyguladılar. Çünkü benim bir şey çizme fırsatım olmadı." cevabını verdi.

GÜLER: SON POZİSYONDA İSTEMEDİĞİMİZ BİR ŞEKİLDE MAÇI KAYBETTİK

Galatasaray Odeabank kaptanı Sinan Güler ise şunları söyledi: "Son 4 dakika ne basit turnikelerimiz girdi ne de faullerde istediğimizi alabildik. Son pozisyonda istemediğimiz bir şekilde maçı kaybettik. Maçın başından beri hiçbir zaman içeride istediğimiz pozisyonları bulamadık. Normalde rahatlıkla atabileceğimiz turnikeler kaçtı." CİHAN
<< Önceki Haber Selçuk Ernak: Zor bir şutla kazandık, maçı kaybetmeyi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER