Selam Bahara Yolculuk’un Ayperi’sinden samimi açıklamalar

Selam Bahara Yolculuk filmindeki gibi Türk öğretmenlerle yıllar önce tanışan oyuncu ve sunucu Nazira Aytbekova, bugünlere gelmesinde hocalarının büyük emeği olduğunu söylüyor.

Selam Bahara Yolculuk’un Ayperi’sinden samimi açıklamalar

Rol aldığı filmin gişe başarısından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Aytbekova, hep bir Türk yapımında yer almayı hayal ettiğini ifade ediyor. 

Vizyona girdiği günden itibaren sinemaseverlerin ilgiyle takip ettiği Selam Bahara Yolculuk filmi 1 milyon barajını geçti. Filmde hem Türk hem de Kırgız oyuncular başarılı performanslar ortaya koyuyor. Bu oyunculardan birisi de Ayperi rolüyle karşımıza çıkan Nazira Aytbekova. Filmde güçlü bir karaktere bürünen Aytbekova’nın yolu tıpkı filmde olduğu gibi gerçek hayatta da Türk okulları ve Türk öğretmenleriyle daha çocukken kesişmiş. İngiliz dili ve edebiyatı eğitimi aldığı Uluslararası Atatürk Alatoo Üniversitesi’nden gururla bahseden Aytbekova, “Orası bana hayatı öğreten altın beşiğim. Orada hem terbiyeyi hem de bilimi öğrendim. Benim Türk öğretmenlerimin hayatını anlatan filmi herkes izlemeli. Onlar sadece benim değil, milyonlarca çocuğun babasıdır. Sadece benim hayatımı değil, bana benzeyen birçok çocuğun hayatını değiştirdi onlar.” diyerek, Türk okullarında hizmet veren öğretmenlere olan minnettarlığını dile getiriyor.

Kariyerine sunucu ve oyuncu olarak devam eden Aytbekova’nın Türk okullarıyla tanışması da bir hayli ilginç. Daha 10. sınıftayken, Kırgız dil ve edebiyatı dersinden Olimpiyatlar’a katıldığını ve ikincilik ödülü kazandığını söyleyen Aytbekova, ödülden sonra kendisine gelen üniversitede okuma teklifine çok sevindiğini belirtiyor. Başarılı oyuncu şöyle devam ediyor:

“Ertesi gün bana o kişi bazı İngilizce parçalar verdi. Okuyup ne anladığımı anlattım. Anneme, “Kızınız çok yetenekli, izin verin bizim üniversitemizde okusun. Yüzde 100 burslu okuyacak. Siz okutmazsanız ben okuturum.” demiş. Annem çok az para kazandığı için böyle büyük bir üniversitede beni okutamazdı. Bu nedenle burslu olarak İngiliz dili ve edebiyatı fakültesinde okumaya karar verdim. Hayatım o tarihten itibaren değişti. Beni hiç tanımayan biri hayatımı değiştirdi. O kişi Mehmet Şahin’dir. İsmi ömür boyu kalbimde yazılı olacak.” Üniversitedeyken geçirdiği ağır hastalıkta Türk hocalarının kendisini yalnız bırakmadığını da belirten Aytbekova, hocalarının kendisine Türkiye’den ilaç getirttirip, hastanede ders çalıştırdığını söylüyor.

Daha önce de oyunculuk yaptığını söyleyen Aytbekova, Selam Bahara Yolculuk’u ilk filmi sayıyor. Oynadığı Ayperi karakterinin her ne kadar kendisine benzer yanları olsa da kendisinin gerçek hayatta daha neşeli birisi olduğunu belirten Aytbekova, rolüne nasıl hazırlandığını ise şöyle anlatıyor: “Beni seçtiklerinde oyuncu hocalığımızı yapan Selen Görgüzel, biraz kilo almam gerektiğini söylemişti. Zayıf olduğumdan dolayı çok genç gözüküyordum. 5 yaşında çocuğu olan, güçlü bir hanıma hiç benzemiyordum. 2 ay kilo almak için neler neler yaptım. Hamur işleri, tatlılar, gece yarısı pizzalar derken 47 kilomda gram oynama olmadı. Filmden önce saçlarımı kestirmiştim, tabii kısa saçlı halim genç görünüyordu. Bu yüzden saçlarıma kaynak yaptılar, kıyafetler de olgunlaştırdı beni.”

Nazira Aytbekova, filmde kendisini en çok etkileyen sahnenin Cengiz’in törende yaptığı konuşmada özetlediği fedakârlık, adanmışlık olduğunu belirtiyor. Film çekimleri sırasında oldukça yoğun çalıştıklarını belirten Aytbekova, sabah 6’dan gece yarısına kadar durmadan çalışan insanlara ayak uydurmanın biraz zor olduğunu söylüyor. Ata bindiği sahneleri çektiği anları asla unutamayacağını belirten oyuncu, “Bütün oyuncularla çok güzel kaynaştık. Birbirimizi çok sevdik. Onlar gittikten sonra çok özledik. Bu kadar kısa sürede bu kadar insanın filmi seyretmesi ve hemen beraberinde bizleri tebrik etmesi çok gurur vericiydi. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” diyor.

Zaman
<< Önceki Haber Selam Bahara Yolculuk’un Ayperi’sinden samimi açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER