'Selam Bahara Yolculuk' farklı kültürlerden tam not aldı


MERSİN (CİHAN)- Mersin'de izleyici ile buluşan Salam Bahara Yolculuk filmi farklı kültürlerin temsilcilerinden tam not aldı.

Yönetmenliğini Hamdi Alkan'ın yaptığı 'Selam Bahara Yolculuk' filmi sinemaseverlerle buluştu. İzleyiciler zaman zaman göz yaşlarını tutamadığı film farklı kültürlerin temsilcilerinden tam not aldı. Senaryosu yaşanmış gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yazılan ve çekimleri Kırgızistan, Kazakistan ve Türkiye'de yapılan film, gönül kahramanlarının hikayesini konu alıyor.

Yönetmenliğini Hamdi Alkan'ın yaptığı filmin baş rollerinde Aslıhan Güner, Gürol Güngör, Merve Sevi ve Mert Yavuzcan gibi isimler yer alıyor.

Mersin'deki sinamalarda da gösterime giren film ilk seanslar olmasına rağmen yoğun ilgi ile karşılaştı. Mersin Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği (MEKADİM) öncülüğünde Mersin'deki farklı kültürlerin temsilcileri filmi birlikte izledi. Mersin Katolik Kilisesi Pederi Henry Leylek filmi oldukça beğendiğini ve etkilendiğini söyledi. Leylek, filmde en çok kendisini bir kişinin kendi normal hayatından vazgeçip bir ideal uğruna, başkaları uğruna kendini bile feda etmeye hazır olmasının etkilediğini kaydetti.

Filmi izlerken göz yaşlarına hakim olamayan Akdeniz Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Ali Daylam ise filmde sevginin bulunduğunu söyledi. Daylam duygularını, "İnsanların yüzünü görmediği tanımadığı insanlar için emek verip ta kilometrelerce uzaklara gitmesi, orada canını vermesi, hayat böyle güzel bir şey olması gerekir diye düşünüyorum" şeklinde dile getirdi.

Alevi-Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ali Muhmani Koşan ise filmin çok güzel olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Aslında bütün cemaatler, gayrimüslimi ve Müslüman'ı ile herkes iyi insan olma yolunda mücadele etse, filmde olduğu gibi, yaşanılası bir dünya olur diye düşünüyorum. Emek verenlere teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık. Selam1'i de izlemiştim. Selam Bahara Yolculuk'u şimdi izledik. 3.'sünü heyecanla bekliyorum."

MEKADİM Başkanvekili Dr. Hasan Sarı ise sözlerine "Daha güzel bir hayat için değil de daha güzel bir ölüm için yaşayan tüm insanlara selam olsun" diyerek başladı. Filmin inancın inanmanın insanlara neler yaptırabileceğini, diğergam olmanın, fedakar olmanın neler yaptırabileceğini gösteren, sinema dili ile anlatan çok güzel bir yapım olduğunu vurgulayan Sarı "Senaryonun yaşanılan bir konu olduğunu biliyorduk. Bunun anlatım olarak ta müzik olarak ta görsel şölen olarak ta sunulması inanılmaz güzeldi. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 'Selam Bahara Yolculuk' farklı kültürlerden tam not aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER