Sekreterya hala çalışıyor!

Abdullah Öcalan’ın süreç devam ederken İmralı’ya sekretarya görevi yapmak üzere gönderilen beş kişiden üçüyle çalışmalar yürüttüğünü açıklaması dikkat çekti!

SHABER2.COM


"Çözüm süreci"nin sonlanmasının ardından İmralı’da bulunan Abdullah Öcalan 18 ay sonra ilk kez ailesi aracılığıyla kamuoyuna mesaj gönderdi. 

Terör örgütü lideri Öcalan’ın mesajı HDP’de olumlu karşılandı. Yeni bir sürecin başlayıp başlamayacağı konusunda ise farklı görüşler dillendiriliyor. HDP içinde Öcalan’a görüşme yasağı yerine aile ve avukatlarıyla görüşme hakkının tanınması durumunda sürecin olumlu gelişmeleri de beraberinde getireceğini görüşü ifade ediliyor. Öcalan’ın mesajında 6 ay içinde çözüm vurgusunun çok önemli olduğu dile getirilirken, bu aşamada hükümetin atacağı adımların belirleyici olacağı kaydediliyor.

Diyarbakır’da Mehmet Öcalan’ın açıkladığı mesajlarda dikkat çeken ayrıntıların başında süreç devam ederken İmralı’ya sekretarya görevi yürütmek üzere gönderilen hükümlülerin kısmen hâlâ adada bulunduğuna ilişkin vurgu oldu. 
Süreç devam ederken, Öcalan’a çalışmalarında yardımcı olmak üzere beş hükümlü gönderilmişti. Beş kişiden ikisinin bu yıl başında Silivri’ye nakledildiği kamuoyuna yansırken, geri kalan üç kişi hakkında bugüne kadar net bir bilgi bulunmuyordu. Ancak Öcalan’ın mesajında üç kişiyle birlikte çalışmalar yaptığını belirtmesi ve projelerinin olduğunu ifade etmesi İmralı’da Öcalan’ın sekretarya görevi yürütmek üzere gönderilen hükümlülerle birlikte bazı çalışmalar yapmasına izin verildiğini de gösterdi.

MEYDANLARDA BAŞKA KAPALI KAPILAR ARDINDA BAŞKA

İmralı'da Öcalan'la pazarlıklarını sürdüren hükümet kamuoyuna ise tam tersi açıklamalar yapıyor.

Diyarbakır ziyareti öncesi 2 Eylül'de yaptığı açıklamada 'Çözüm mözüm yok. O fırsatı kaçırdılar' diye konuşmuş
"Çözüm vatandaşta terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Kürt vatandaşlarının PKK diye bir sorunu var" ifadelerini kullanmıştı.

<< Önceki Haber Sekreterya hala çalışıyor! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER