Şehitlik ziyaretinde duygulu anlar


Edirnekapı Şehitliği, Kurban Bayramı arefesinde şehit yakınlarının akınına uğradı. Mezarların başında dua edip Kur'an okuyan şehit yakınları, terör olaylarının biran önce durmasını istedi. "Başka anne-babaların yüreklerinin yanmasın" diyen şehit yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı.

Her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı öncesinde de şehitlikler ziyaretçi akınına uğradı. Ziyarete gelenler arasında şehit yakınları olduğu gibi, şehitlere dua etmek için gelen vatandaşlar da vardı. Şehit mezarları başında dua edip Kur'an okuyan şehit yakınları, zaman zaman duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Gözyaşlarına hakim olamayan şehit yakınlarının ortak temennisi ise terörün biran önce bitmesiydi.

1995 yılında Kuzey Irak'ta oğlunu şehit veren Niyazi Kolay, "Allah kimseye böyle acı vermesin. Halen insanlar ölüyor. Vurulanların hepsi bizim evladımız. Demesinler bu bizim çocuğumuz değil. Benim canım nasıl yanıyorsa, onların da canı yanıyor. Başka analar babaların yürekleri yanmasın. Omuz omuza herkes yanaşsınlar. Birbirlerine iyi olsunlar. Omuz omuza vatana ve bayrağa sahip çıkalım. Başka bir şey istemiyoruz." dedi.

"Geride kalanlar şehit olmasın yeter!" diyen Kolay, "İnsanlar her gün korku içinde. Ne zamana kadar böyle gidecek? Bunu kesmenin çaresi yok mu? Devlet isterse 24 saat içinde kökünü keser. Hiçbir şey diyemiyorum. Hangisi gelirse gelsin, bunu kessinler. Başka analar babalar ağlamasın." diye konuştu.

Oğluna Avcılar'da daire aldığını ancak Edirnekapı'daki mezarına ziyarete gelebildiğini söyleyen Nezafet Vardar, "21 sene 4 ay 22 gündür evimiz burası oldu. Oğlumla gurur duyuyorum. Benim evladım normal askerliğini bitirdi. İlk uzatma bunlara vurdu. 4 gün görüştük. Oğlumu acemi asker gibi yeniden askere yolladım. Çatışma çıkıyor. Teröristler köyü basıyor. Komutanı, 'Tamer evladım gitme mecburiyetin yok. Siz tezkerecisiniz.' diyor. Tamer de 'Benim annemin vasiyeti var. Arkadaşlarım ve halk ateş altında nasıl gitmem?' diyor. Teröristleri püskürtüyorlar. Tek mermiyle şehit oluyor. Cuma sabahı doğdu, Cuma sabahı şehit oldu. Oğluma emdiği sütleri kat be kat helal ediyorum." ifadelerini kullandı.

Evlatlarını vatan ve namus için yetiştirdiğini belirten Vardar, "Bu yaştayım, beni askere alsalar, askerde ne yapabilirim? Söküğünü dikerim, bulaşığını yıkarım, yemek yaparım yine de giderim. Bu bayrakları görünce canıma can geliyor. Her zaman için başım dik." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Şehitlik ziyaretinde duygulu anlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER