Şehit polisler için cenaze töreni düzenlendi

BİNGÖL'de bombalı araçla Çevik Kuvvet zırhlı midibüsüne düzenlenen saldırıda şehit olan 7 polis memuru düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Şehit polisler için cenaze töreni düzenlendi

 Törende bulunan şehit yakınları tabutlara kapanırken, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ile polisler de gözyaşlarına hakim olamadı. Vali Köşger, "Şehit polislerimizden bazısı henüz Bingöl'ün havasını teneffüs edemeden şehit oldu" dedi.

Kente 15 kilometre uzaklıkta bulunan Bingöl Havalimanı'nda görevli olan Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı servis midibüsüne dün saat 17.45 sıralarında PKK'lı teröristler daha önceden yol kenarına getirip Türk bayrağı asarak kamufle edilen bombalı araçla saldırı düzenlendi.

Bombalı aracın patlatılması sonucu servis aracında bulunan 7 polis memuru şehit olurken, 3 polis memuru ise yaralandı. Şehit olan 7 polis memuru için bugün Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde tören düzenlendi. Törene Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, şehit aileleri, şehitlerin mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. 

POLİSLİĞİNİN İLK GÜNÜNDE ŞEHİT OLDU

Kahramanmaraşlı olan 23 yaşındaki polis memuru Duran Melemir, polis olarak atandığı Bingöl'deki görevinin ilk gününde şehit oldu. Törende konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit polislerden bazısının Bingöl'ün havasını teneffüs edemeden şehit olduğunu belirten Vali Yavuz Selim Köşger, "Acımızı tarife kelimeler yetersiz. Şehit polislerimizden bazıları daha Bingölümüzün havasını bile teneffüs edemeden bu topraklar için şehit düştüler. Her gün şehit vermeye devam ediyoruz ama hainler, kalleşler şunu bilsinler ki ne bedel ödenecekse, bu topraklar için ödemeye devam edeceğiz" dedi.

Bingöl Müftüsü Mecit Can'ın okuduğu duanın ardından yakınları şehitlerin tabutuna kapandı. Şehit 7 polisin tabutunu cenaze araçlarına taşıyan polislerin de hıçkıra hıçkıra ağlaması dikkat çekti.

Törenin ardından şehit polis memurları Hasan Koçer İstanbul'a, Bekir Deniz Kırşehir'e, Abdullah Bıyık Malatya'daki baba evinden helallik alındıktan sonra Uşak ili Banaz İlçesine, Yunus Emre Doğan Yozgat ili Sorgun İlçesine, Oğuz Sünbül Ankara'ya, Duran Melemir Kahramanmaraş'a, Osman Eray Karademir ise Ankara'ya defnedilmek üzere son yolculuklarına uğurlandı.
<< Önceki Haber Şehit polisler için cenaze töreni düzenlendi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER