Şehit polisin cenazesini on binler uğurladı

Iğdır'da terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği hain saldırıda şehit düşen polis memurlarından Bekir Ferhat Kaya (22) ve Nebi Gündoğan (30), memleketi Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlandı. Yaklaşık 14 bin vatandaşın katılığı cenaze töreninde ağıtlar yürekleri yaktı.

Şehit polisin cenazesini on binler uğurladı

Dün akşam Kırıkkale'ye getirilen şehitler, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi morguna kondu. Ardından memurlardan Bekir Ferhat Kaya'nın cenazesi eski Samsun karayolunda bulunan evine getirildi. Burada anne Gülay Kaya, şehit oğlunu selamla karşıladı. Acılı anne oğlunun cenazesini görmek istedi, ancak cenaze gösterilmedi. Acılı ailenin ağıtları yürekleri yaktı. Kur'an-ı Kerim ve duaların ardından cenaze aracı hareket etti.

"DEVLETE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Şehit polisler Bekir Ferhat Kaya ve Nebi Gündoğan'nın cenazeleri, meslektaşlarının omuzlarında Nur Camii'ne getirildi. Şehidin tabutlarını gören yakınları ve vatandaşlar, gözyaşına boğuldu. Vatandaşlar, "Şehidim hakkını helal et bize" diyerek sloganlar attı. Bu arada Kaya'nın anne ve babası, "Oğlumun katilleri bulunmadıkça devlete hakkımı helal etmiyorum." diyerek feryat etti.

"ÖZEL HAREKATÇI KADIN POLİS GÖZYAŞLARINA BOĞULDU"

İki acının yaşandığı Kırıkkale'de, şehitlerin yakınları tabutun başından ayrılmadı. Bazı yakınlar şehitlerin resimlerini öptü. Bu arada şehit Kaya'nın çalışma arkadaşı Özel Harekatçı kadın polis, daha fazla dayanamayarak gözyaşlarına boğuldu.

Öğle namazının ardından İl Müftüsü Bekir Gerek, önce şehit Kaya ve daha sonra Gündoğan'ın cenaze namazını kıldırdı. Omuzlara alınarak, cenaze aracına taşınan Kaya'nın cenazesi Kırıkkale Şehitliği'ne, Gündoğan'ın cenazesi ise Balışeyh ilçesi Akçakavak köyüne defnedildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Şehit polisin cenazesini on binler uğurladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER