Şehit madenci kızı minik Buğlem, ilk babalar gününü mezarlıkta kutladı

Şehit madenci kızı minik Buğlem, ilk babalar gününü mezarlıkta kutladı

Manisa'nın Soma ilçesinde geçen yıl 13 Mayıs'ta yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenlerden Tolga Özcan'ın 6 aylık kızı Ecrin Buğlem, ilk Babalar Günü'nü babasının mezarına çiçek bırakarak kutladı.

Yaşanan faciada hayatını yitiren 301 maden işçisinden 39'unun mezarının bulunduğu Soma Maden Şehitliği'nde gözyaşı dolu bir babalar günü geçiyor. Facia yaşandığında eşi hamile olan maden şehidi 24 yaşındaki Tolga Özcan'ın dünya gözüyle göremediği kızı 6 aylık minik Buğlem, yürekleri sızlattı. Yaşanan kazada hayatını kaybeden Özcan'dan bir aylık hamile olan eşi Berna Özcan dünyaya getirdiği kızıyla ilk 'babasız' babalar gününü babasının mezarına çiçek getirerek kutladı. Şehit eşi Berna Özcan, "Bir yıl geçti ama acıları hala da yüreğimizde unutulacak gibi değil. Kızım Buğlem ismini eşim istiyordu. Eşim kendisi çocuğunu göremedi ama, istediği ismiyle yaşayacak." dedi.

'ONLARIN YOKLUKLARINI ARATMAMAMIZ LAZIM'

Maden şehidi Tolga Özcan'ın kayınpederi İsmet Demir ise duygularını şöyle dile getirdi: "Allah geride kalanlara sabırlar versin ama yerleri dolmuyor. Keşke hepsi sağ olsalardı, kör topal olsaydı, bileğimizi, gözümüzü verseydik. Herkes çoluğunun çocuğunun başında olsaydı. Şimdi benim torunum oldu 6 aylık, dede demesi başka baba demesi başka. Onun acısını yaşıyoruz. Bizlerde büyükleri olarak geride kalan evlatlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Mücadele vermemiz gerekiyor. Onların yokluklarını aratmamamız lazım. Kendi şahsıma konuşuyorum. Kucağıma aldığımda zaman duygulanıyorum. Ben aynı zamanda kalp pilim var rahatsızım. Buraya her geldiğimizde bu olayları yaşıyoruz. Bayramlar, seyranlar geliyor unutulmuyor. Unutmaya çalışıyoruz, ama unutamıyoruz. Allah geride kalan ailelerine sabırlar versin. Ekmek uğruna hepsi şehit oldular."

'KENDİSİ ÇOCUĞUNU GÖREMEDİ AMA, İSTEDİĞİ İSMİYLE YAŞAYACAK'

Eşi Berna Özcan, kızı Ecrin Buğlem'in babasını hiç göremediğini ifade ederek, isminin Buğlem olmasını da babasının istediğini belirtti ve kelimeler boğazına düğümlenip kaldı. Eşini kaybedeli bir yılın üzerinde olduğunu belirten acılı eş, "Bir yıl geçti ama acıları hala da yüreğimizde unutulacak gibi değil. Buğlem ismini eşim istiyordu. Kendisi çocuğunu göremedi ama, istediği ismiyle yaşayacak." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Şehit madenci kızı minik Buğlem, ilk babalar gününü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER