Şehit madenci eşi: 1,5 yaşındaki oğlum sokaktan geçenlere 'baba gel' diyor


Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait Eynez maden ocağındaki faciada eşi Şinasi Tokmak'ı kaybeden üç çocuk annesi 25 yaşındaki Tuğba Tokmak, "1,5 yaşındaki oğlum her gün balkona çıkıp yoldan geçenlere 'baba gel' diyor, ama kimse gelmiyor." dedi. Eşinin koyun çobanlığından gelip madende işe başladığını belirten Tuğba Tokmak, "Ben eşimi pantolonunu yamayarak işe gönderiyordum." diye konuştu.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Soma davasının beşinci duruşmasının yedinci celsesinin öğleden sonraki bölümünde, Tuğba Tokmak müşteki olarak dinlendi. Eşinin madende ayak ustası olarak çalıştığını hatırlatan gözü yaşlı eş, şunları kaydetti: "Madene girdiğinde eşime üç gün eğitim vermişler. Üçüncü gün işe başlamış. Benim eşim koyun çobanlığından gelip madende işe başladı. Pantolonunu yamayıp da işe gönderiyorum. Çünkü yılda iki defa elbise veriyorlardı. Biri kışlık, biri yazlık oluyordu."

Eşinin hayatını kaybettiği gün büyük kızının okulda yıl sonu programı olduğu için işe gitmemesini söylediğini ancak buna rağmen eşinin işe gittiğini anlatan Tuğba Tokmak, "Gitme dedim ama gitti. Üç yetim bakmak çok zor. O zaman küçük oğlum 3,5 aylıktı. Oğlum şimdi 1,5 yaşında. Her gün balkona çıkıp yoldan geçenlere 'baba gel diyor.' Ama kimse gelmiyor. Evladı olanların vicdanı olur ama şirketin sahibinin vicdanı yokmuş. Biz buraya 301 kişinin adaletini aramak için geldik. Başımızda bir ışığımız vardı. Bizim ışığımızı söndürdüler. Yolumuzda el yordamıyla gidiyoruz. Çocuklarım, amcaları bizim eve geldiğinde ayaklarına sarılıp 'Sen bizim babamız ol' diyorlar. Faciaya neden olan herkesten şikayetçiyim. Bu dünyada üç yetimime, öbür dünyada eşime hesap verecekler. Şikayetçiyim sonuna kadar, üç yetimim için şikayetçiyim." diye konuştu.

Eşinin maskesini evde 15 dakikada ancak açabildiğini dile getiren Tokmak, "Faciada eşim maskesini açamamış. Eve geldiğinde ben uzun uğraş sonucunda ancak 15 dakikada açabildim. O kadar sağlam yapmışlar ki açılmadı. Açtığımda da maskenin içerisinde küf vardı ve küf kokusu geliyordu." dedi.madenci-esi-15-yasindaki-oglum-sokaktan-gecenlere-baba-gel-diyor-1971211.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Şehit madenci eşi: 1,5 yaşındaki oğlum sokaktan geçenlere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER