Şehitler gözyaşlarıyla uğurlanıyor

Hakkari'de Şemdinli- Aktütün karayolunda zırhlı askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan 4 askerden 26 yaşındaki sözleşmeli piyade er Recep Alpmala'nın cenazesi, memleketi Konya'da yaklaşık 7 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Alpmala'nın cenazesi, ailesinin isteği üzerine şehitlik yerine 2011 yılında vefat eden annesi Emine Alpmala'nın mezarının yanına defnedildi.

Şehitler gözyaşlarıyla uğurlanıyor

Şehit Recep Alpmala'nın cenazesi, Türk Yıldızları'na ait uçakla memleketi Konya'ya getirildi.

Şehidin cenazesini havalimanında Vali Muammer Erol, 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar, şehidin taksi şoförü babası Hasan Alpmala, kardeşleri, yakınları ve askerler karşıladı.

Şehit Alpmala'nın cenazesi uçaktan indirildiği sırada yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

1'i üvey 4 kardeş olan şehidin cenazesinin uçaktan alınıp, cenaze aracına götürüldüğü sırada yürümekte güçlük çeken kardeşlerinden Ali Alpmala, tekerlekli sandalyeyle gözyaşları içinde arkasından cenaze aracına kadar geldi.

Yakınlarından bazıları da ''Yaktın bizi Recebim'' diyerek ağladı.

Şehit Recep Alpmala'nın cenazesi Beyhekim Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Bir süre burada bekletildikten sonra ise merkez Meram İlçesi Hacıfettah Mahallesi'ndeki baba evine götürülerek helallik alındı.

ANNESİNİN MEZARININ YANINA DEFNEDİLDİ 

Daha önce hırdavat dükkanında çalışan ve 7 aylık sözleşmeli piyade er olan şehit Alpmala'nın cenazesi, dini ve askeri törenin yapılacağı Gülbahçe Kara Kemal Mezarlığı'na götürüldü.

Burada ikindi namazının ardından düzenlenen törenden sonra ailesinin isteği üzerine şehitlik yerine 2011 yılında vefat eden annesi Emine Alpmala'nın mezarının yanına defnedildi. 

''ANNEMİ ÇOK ÖZLEDİM, BEN ŞEHİT OLMAYA GİDİYORUM''

Şehit Alpmala'nın sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında geçen 10 Ekim günü, atamasının Hakkari Şemdinli Aktütün Kalekolu'na yapıldığını duyurarak 'Olur da bir gün haberimi alırsanız- Bana öldü demeyin, yoruldu gitti deyin' mesajını yayınlaması yürekleri burktu.

Yine sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında şehit haberinin ardından ise bir yakınının ''Annemi çok özledim, ben şehit olmaya gidiyorum demişti giderken, öksüz Recebimm cennete buluşun inşallah'' yazılı mesajı paylaşması ise dikkat çekti.



Aktütün şehitleri, birlikte uğurlandı


Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde, zırhlı aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin daha önce yola döşediği bombayı patlatması sonucu şehit olan 4 askerin cenazeleri, Van’da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.



Van’daki Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı’nda yapılan törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, 6’ncı Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, şehit er Bestami Güler’in babası Osman Güler, kurum amirleri asker ve polisler katıldı. Tören saygı duruşu ve şehitlerin öz geçmişinin okunmasıyla başladı. Daha sonra İl Müftü  Yardımcısı Faruk Oğuz dua okudu. 


Duanın ardından Şemdinli-Aktütün karayolunda meydana gelen saldırıda şehit olan Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Dündar Kırşehir, Uzman Çavuş Veli Demiryürek Osmaniye, Sözleşmeli Piyade Er Recep Alpmala Konya, Sözleşmeli Piyade Er Bestami Güler Hatay’a gönderilmek üzere cenazeler bir süre arkadaşlarının omuzunda taşınarak uçağa konuldu.

BAK BABAN GELDİ KALK OĞLUM

Şehit oğlu Bestami Güler’in uğurlama törenine katılmak üzere Van’a gelen baba Osman Güler’i Van Valisi İbrahim Taşyapan ve askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı. Baba Osman Güler, tören alanına gelirken, “Daha annenin toprağı soğumadı. Bak baban geldi kalk oğlum” çığlığı yürekleri dağladı. Daha sonra şehit oğlunun konulduğu uçağa binen baba Güler burada ise “Bir oğlum daha var. Onu da feda ederim, Evelallah korkmuyorum. Benim canım yandı, başkasının yanmasın” diye konuştu.

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin askeri araca düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Ulaştırma Uzman Çavuş 30 yaşındaki Veli Demiryürek, memleketi Osmaniye'de binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Anne Adalet Demiryürek'in ise rahatsızlanmasından dolayı hastanede olduğu öğrenildi. Şehidin defni sırasında ise sakinleştirilmeye çalışılan baba Besat Demiryürek ise "Bırakın beni ne olur, koymayın yavrumu oraya" diyerek feryat edip gözyaşı döktü. Şehidin babası, ağabeyi ve kardeşi yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilmeye çalışıldı.








"Ben şehit annesiyim ağlamayacağım"

Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki operasyonda PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucunda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül'ün cenazesi, Eskişehir'de gözyaşları içinde toprağa verildi. 

Anne Türkan Gül, "5 oğlum olsa 5'ini de yine veririm. Ben şehit annesiyim ağlamayacağım. Bunlar mutluluk gözyaşları. Oğlumun düğün günü bugün. Ağlıyor diye sevinmesinler onlar" dedi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin askeri araca düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Ulaştırma Uzman Çavuş 30 yaşındaki Veli Demiryürek, memleketi Osmaniye'de binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.
<< Önceki Haber Şehitler gözyaşlarıyla uğurlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER