Şehit emniyet müdürünü Konya'da binler uğurladı


İstanbul Sultanbeyli'de yapılan saldırıda şehit olan Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken, Konya Musalla Bağları Mezarlığı'ndaki Konya Şehitliği'nde ebediyete uğurlandı.

DHKP-C üyesi teröristler önceki gece Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezi'ne bombalı saldırı düzenlemiş, saldırıda polisle teröristler arasında çatışma çıkmış ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken ağır yaralanmıştı. Beyazıt Çeken, kaldırıldığı Sultanbeyli Devlet Hastanesi'nde şehitlik mertebesine yükselmişti. Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü yapan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Beyazıt Çeken'in naaşı, dün İstanbul'da düzenlenen törenin ardından akşam saatlerinde Konya'ya getirildi. Şehit Emniyet Müdürü Beyazıt Çeken'in naaşı, sabah saatlerinde ailesinin yaşadığı Selçuklu ilçesindeki baba evine götürüldü. Şehidin naaşı ailesi, yakınları ve komşularından helallik alınmasından sonra cenaze namazının kılınacağı Musalla Bağları Mezarlığı'ndaki Namazgah'a götürüldü. Şehit Beyazıt Çeken, Konya Musalla Bağları Mezarlığı'ndaki Namazgah'ta öğle namazını müteakiben kılınan ve binlerce vatandaşın katıldığı cenaze namazının ardından dualar eşliğinde Konya Şehitliği'nde ebediyete uğurlandı.

1973'te Konya'da doğan şehit Beyazıt Çeken, 1995 yılında Polis Akademisi'ni bitirerek göreve başladı. 20 yıllık mesleki tecrübeye sahip Beyazıt Çeken, evli ve 3 yaşında 1 erkek çocuk babasıydı. Şehit Emniyet Müdürü Çeken'in arkadaşları ve yakınları, çocukluğundan bu yana hep polis olmayı istediğini, polis olmaktan mutlu olduğunu kaydetti. Beyazıt Çeken'in teşkilatta edebiyata ve şiire düşkünlüğü ile tanındığı, yazdığı şiirlerden bazılarının polis dergilerinde yayınlandığı öğrenildi.emniyet-mudurunu-Konyada-binler-ugurladi-1853208.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Şehit emniyet müdürünü Konya'da binler uğurladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER