Şehit ailelerine büyük ayıp!

Kimse Yok Mu Derneği’nin, şehit aileleri ile gazi yakınlarına 7 milyon 275 bin liralık yardım başvurusuna İstanbul Valiliği cevap vermedi.

Şehit ailelerine büyük ayıp!

Olaya tepki gösteren Kimse Yok Mu Genel Başkanı İsmail Cingöz, “Her gelen acı haber milletçe hepimizi kahrederken, ailelerine kardeşlik vazifesini yapma izninin verilmemesi de ayrıca kahrediyor.” dedi.

Yaklaşık bir aydır cevap bekleyen derneğin genel başkanı İsmail Cingöz, Twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu:

“KYM Yönetim Kurulumuz, 7 Eylül 2015 de şehit ailelerimize ve terör mağdurlarına yardım kampanyası kararı almıştı. Bu kararımızın gereği olarak İstanbul Valiliği'ne 17 Eylül 2015 de resmen kampanya izin müracaatında bulunduk.

Bir aydır beklemekteyiz ve İstanbul İl Dernekler Müdürlüğü henüz bu talebimize olumlu veya olumsuz herhangi bir cevap vermediler. İzin almaksızın yardım toplama yetkimizin bizce hukuksuzca iptalinden sonra Not: Bu konudaki davalarımız devam ediyor ve edecek...

Bu yetmiyormuş gibi şimdi de ihtiyaç sahiplerine yönelik yapacağımız tüm kampanyalar keyfi bir uygulamayla izin verilmeyerek engelleniyor. Şehit ailelerimize bir vefa ve vazife olarak milletimizin severek yapmak istediği maddi ve manevi desteğin izni niye verilmez anlamıyorum.

Her gelen acı haber milletçe hepimizi kahrederken, ailelerine kardeşlik vazifesini yapma izninin verilmemesi de ayrıca kahrediyor. Bu kampanya kapsamında yapılacak çalışmaları detaylarıyla devletimizle paylaştık ve yasal izni talep ettik.
Tüm duyarlı yetkililerden vatanı ve milleti için canını feda etmiş şehitlerimizin ailelerine sahip çıkılması için gerekli izni bekliyoruz.

Şehit ailelerimizin yaralarına bir nebze de olsa merhem olabilmek adına yapılacak bu kardeşliği kimse engellememeli. İnşallah daha geç olmadan İstanbul Valiliğinin bu yasal izni vereceğini ümitle bekliyoruz.

Bir ayı geçkin bir süredir kampanya izni bekleyen dernek verildiği takdirde ev ihtiyacı olan şehit ve gazi ailelerine ev başta olmak üzere ev eşyası, eğitim, sağlık, psiko destek ve gıda yardımında da olmak üzere 7 milyon 275 bin Türk Liralık yardımda bulunacak.”
<< Önceki Haber Şehit ailelerine büyük ayıp! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER