Şehir Plancıları Odası: Ankara Adliye'sinin bazı birimleri 'Ak Plaza'ya taşındı

Şehir Plancıları Odası: Ankara Adliye'sinin bazı birimleri 'Ak Plaza'ya taşındı

Ankara'da 'plazalara' yerleşen kamu kurumlarına bir yenisi daha eklendi. İddiayı gündeme getirense, daha önce kamu kurumlarının lüks plazalara her ay milyonlarca lira kira ödediğini belgeleriyle açıklayan TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi oldu. Oda'dan yapılan açıklamaya göre; Ankara Adliyesi'nin bazı birimleri Çukurambar Çetin Emeç Bulvarı üzerinde bulunan ve tabelasında uzun süre 'Ak Plaza' yazan plazaya taşındı. Açıklamada, "Sermayenin kriz riskini kamu kaynaklarını kullanmak suretiyle, kiralama yöntemi ile yaymaya çalışan devletin bu özel müdahalesine dikkat çekmek isteriz. Başkent Ankara'da boş plazaları kurtarma operasyonu devam ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Uzun süredir taşınacağı dillendirilen Ankara Adliyesi'nin bazı birimlerinin başkentin 'Manhattan'ı olarak adlandırılan Çukurambar'da bir plazaya taşındığı ortaya çıktı. Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi'inden yapılan açıklamada, "Adliyenin birtakım birimlerinin, uzun bir süredir boş olan ve inşaatı bittikten sonra uzun bir süre için tabelasında 'Ak Plaza' yazan binaya taşındığını tespit etmiş bulunmaktayız." denildi.

BARO GÖRÜŞ SORDU, ODA 'HATA OLUR' DEDİ

Son yıllarda kamu idarelerinin lüks plazalarda kiracı olarak ikamet etmeye başladığı kaydedilen açıklamada, Ankara Barosu'nun Oda'ya Adliye binasının Çukurmabra'daki binaya taşınması konusunda kendilerinden görüş istediği de kaydedildi. Açıklamada, "Ankara Baro Başkanlığı, Adliye'nin kiracı olarak Çetin Emeç Bulvarı üzerinde, Çukurambar'da ki bir plazaya taşınması planlanan yerle ilgili olarak meslek alanımız itibariyle uygunluğuna ve kentsel genel etkilerine ilişkin odamızın görüşünü talep eden yazısı ile bilgi edinmiştir. Ankara Baro Başkanlığı'na 11 Mart 2013 tarihli cevaben yazımızda adliyenin bu alana taşınmasının hata olacağını açıkça belirtmiştik." ifadelerine yer verildi.

Adliye'nin bazı birimlerinin Çetin Emeç Bulvarı üzerindeki söz konusu plazaya taşınmasının 'hata' olacağı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Söz konusu binanın bir kısım birimleri olsa dahi Adliye Sarayı olarak kullanılması şehircilik ilkelerine aykırı bir karardır. Adliye binaları hukuk bloğu, ceza bloğu, savcılık bloğu, sosyal tesisler, icra müdürlükleri ve diğer alanlar ile bütün şekilde işleyen yapılardır. Bu işlevlerin bir aradalığı ile yargı işlemlerinin ivedilikle yürümesi esastır ve parçalı bir yapılanma yargı işlerliğini de olumsuz etkileyecektir."

"ANKARALILARA ADALETE ULAŞAMAYACAK!"

Çukurambar'daki plazanın ulaşım imkanı ve bölgeye getireceği trafik yükü nedeniyle elverişli olmadığını belirten Şehir Plancıları Odası yönetimi, "Günübirlik ziyaretçi sayısının yüksek olduğu Adliye Sarayının yerinin güçlü ulaşım ilişkileri, bağlantıları ile birlikte kurgulanması esastır. Özellikle yeraltı treni/metro gibi kentsel toplu taşıma sistemlerine yakınlık önemlidir. Bu haliyle adliye yapısı bütün Ankaralılara eşit bir ulaşım imkânı sunmamakta, Ankaralıların 'adalet'e ulaşmaları konusunda bir engel teşkil etmektedir." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Şehir Plancıları Odası: Ankara Adliye'sinin bazı birimleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER