Şehidin doğum yapan eşi: Keşke babası da burada olsaydı


Kilis'in Elbeyli ilçesindeki Dağ Hudut Karakolu'nda terör örgütü IŞİD'in saldırısı sonucu şehit düşen Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin eşi bir erkek bebek dünyaya getirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kadın doğum uzmanı olan eşi Sare Davutoğlu'nun da doğumuna girdiği Seher Nane, oğlunun babası gibi asker olmasını isteyerek, "Keşke babası da burada olsaydı." dedi.

Sare Davutoğlu, Nane'nin doğumuna girmek için gece geç saatlerde Gaziantep'e geldi. Özel Düztepe Yaşam Hastanesi'ne geçen Davutoğlu burada doğum ekibinin içerisinde yer aldı. Sabaha karşı sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen erkek bebeğe dedesi Alaattin ve babası Yalçın'ın isimlerinin birleştirilmesiyle Alaattin Yalçın ismi konuldu. Doğumun ardından, sabah saatlerinde 5. Zırhlı Tugay Komutanı Cemalettin Doğan, Seher Nane'yi ziyaret etti. Doğan, Genelkurmay Başkanlığı'na oturacak isim olan Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti adına da hediye takdim etti.

Bebeğe altın takan Doğan, çocuğun artık kendilerine emanet olduğunu söyleyerek, "Kardeşimizin, milletimizin emaneti. Sahip çıkılacak. Allah babasından aldığını ona versin inşallah." ifadelerini kullandı.

Şehidin eşi Seher Nane de "Keşke babası da burada olsaydı. Onu görmeyi çok istiyordu. Yokluğu hissediliyor. İnşallah çocuğum babası gibi asker olur. Eşimin ismini yaşatacak zaten." şeklinde konuştu. Nane, Sare Davutoğlu'nun doğuma katılmasıyla ilgili olarak da "Doğumumla yakından ilgilendi. Kendisi girdi. Çok teşekkür ederim." dedi.

Öte yandan gece geç saatlerde doğuma katılan Sare Davutoğlu, sabah saatlerinde Seher Nane'yi tekrar ziyaret etti. Yoğun güvenlik önlemleri altında hastaneye gelen ve hayırlı olsun ziyaretinde bulunup hediyelerini takdim eden Davutoğlu, daha sonra uçağa binmek üzere hastaneden ayrıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Şehidin doğum yapan eşi: Keşke babası da burada olsaydı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER