Sedyede hasta döven polis görüntüsü viral oldu, ağır ceza verildi

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New Jersey eyaletinde uyuşturucu ticaretinden hüküm giyen bir polis memurunun hastane odasında bir zanlıya şiddet uyguladığını gösteren görüntülerin ortaya çıkması sonrası söz konusu polise 5 yıl hapis cezası verildi.

ABD'de sedyedeki adamı döven polise ağır ceza

Bir zanlıya hastane odasında iki defa sert bir şekilde tokat atan memurun görüntüleri büyük tepki topladı ve sosyal medyada da viral oldu.
Paterson şehri karakolunda görevli polis memuru Ruben McAusland'ın, uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle tutuklu yargılanmasına karar verildi. Ancak FBI, 27 yaşındaki McAusland hakkında yaptığı araştırmada ilginç bir gerçeği daha ortaya çıkardı.

Euronews'in haberine göre FBI polis memurunun cep telefonunda, intihar teşebbüsünde bulunan ve yaralı olarak hastanede yatan kişiye şiddet uyguladığı görüntülerine rastladı. Söz konusu görüntülerde polis memuru McAusland'ın hasta birine sert bir şekilde tokat attığı ve 'sokaktaki üçkağıtçı' diye bağırdığı görülüyor.

Polis memuru Ruben McAusland çıkarıldığı mahkemece uyuşturucu satmak ve hastanedeki bir hastaya saldırmak suçlarından 66 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıç, ayrıca saldırıya uğrayan hastanın şakak kemiğinin kırılması sebebiyle polis memuruna 32 bin 892 Dolar ve uyuşturucu satışı sebebiyle de 13 bin 650 Dolar para cezası kesti.

Şiddet görüntülerini kaydeden diğer polis Roger Then'e görüntüler ortaya çıktıktan sonra dava açıldığı bildirildi. Polis memuru Ruben McAusland'ın uyuşturucu ticaretine karışan diğer polis memurlarının bulunmasıyla ilgili FBI ile işbirliğine de yanaşmadığı ifade edildi.
<< Önceki Haber Sedyede hasta döven polis görüntüsü viral oldu, ağır... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER