Seçimlerde sürprize yer yok : Kim Jong’un partisi oyların yüzde 100’ünü aldı!

Kuzey Kore Halk Meclisi seçimleri, iktidar partisinin ”seçim zaferiyle” sonuçlandı. Devlet medyasının haberlerine göre, her bir sandalyeye sadece tek bir kişinin adaylığının onaylandığı seçimde iktidar partisi oyların yüzde 100’ünü kazanmayı başardı.

Seçimlerde sürpriz yok! Oyların yüzde yüzünü aldı

Güney Kore ajansı Yonhap'ın Kuzey Kore basınına dayandırdığı habere göre, ülkede 14. Yüksek Halk Meclisi'nin üyelerinin belirlenmesi için pazar günü yapılan seçimde milletvekili olanlar arasında Kim'in adı yer almadı.
Haberde, Kuzey Kore'nin Kore Merkezi Yayın İstasyonu'nda, seçilen 687 milletvekilinin her birinin ismi okunurken, listede lider Kim Jong-un'un adının geçmediği aktarıldı. Kim'in isminin okunmaması, ülkenin liderinin 'seçimlere katılmamış olduğu' yönünde yorumlar yapılmasına neden oldu.

KENDİNİ NORMAL BİR DEVLETİN LİDERİ OLARAK GÖSTERME ÇABASI'


Habere göre bazı uzmanlar, "Bu durumun, Kim'in kendini yürütme ve yasama organlarının ayrı olduğu 'normal bir devletin' lideri olarak gösterme çabalarının bir parçası olabileceği" değerlendirmesinde bulundu.
Kuzey Kore devlet medyası, seçimlerden önce veya sonra Kim'in adaylık kaydı ile ilgili bir bilgi paylaşmadı.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, pazar günkü seçimde kayıtlı seçmenlerin yüzde 99.99'unun oy kullandığını ve yeni milletvekillerinin tamamının oyların yüzde 100'ünü alarak seçildiğini bildirdi.

17 yaşından büyüklerin oy kullanabildiği ülkede, her seçim bölgesi için kayıtlı tek aday bulunuyor.

KIZ KARDEŞİ DE SEÇİLDİ

Öte yandan, seçilen milletvekilleri arasında Kim Jong-un kız kardeşi Kim Yo-jong da yer aldı. Ağabeyine her yurtdışı ziyaretinde eşlik eden ve özellikle geçen yılki Kış Olimpiyat Oyunları'nda 'yıldızı parlayan' Kim Yo-jong, 2014 yılından beri Halk Meclisi'ne hizmet etse de meclise ilk defa resmen seçilmiş oldu.
<< Önceki Haber Seçimlerde sürprize yer yok : Kim Jong’un partisi oyların... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER