"Seçimin asıl mağlubu memur ve emekliler"


Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Adıyaman İl Temsilcisi Hacı Ahmet Yıldırım, Kasım ayı TÜFE oranı ile seçimlerin asıl mağlubu memurların bir darbe de enflasyondan aldıklarını belirterek, "Memur ve emeklilerin cepten yemeye devam ediyor." dedi.

Enflasyon sonrasında memurlar ve emeklilere yapılan zammın eridiğini kaydeden Yıldırım, "Memur ve emeklilerinin 2015 yılının ilk altı aylık enflasyon farkı ile birlikte Ocak ve Temmuz aylarında yapılan toplam yüzde 7,76 oranındaki artış ile Kasım ayının yüze 8,58'lik enflasyonu karşılaştırıldığında, memur ve emeklilerin Ekim ayından itibaren cepten yediklerini ortaya çıkarmıştır. Kasım ayı sonu itibariyle memur ve emeklilerinin yüzde 0,82 oranında enflasyon alacağı doğmuştur. Kayıp sadece enflasyon farkından kaynaklanan kayıpla sınırlı kalmamıştır. Memur ve emekliler yıllık büyümeden refah payı alamamaktadır." dedi.

"SEÇİMLERİN ASIL MAĞLUBU MEMURLAR"

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin asıl mağlubunun memurlar olduğunu vurgulayan BASK Adıyaman İl Temsilcisi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne iktidar partisinin ne de muhalefet partilerinin uçan kuşa vaatte bulunduğu seçim bildirgelerinde memurlara yer verilmemiştir. Liderlerden, ne seçim meydanlarında ne de TV programlarında memurları hatırlayan çıkmamıştır. Bu nedenle seçimlerin gerçek ve asıl mağlubu memurlar olmuştur. Anlaşılan siyasi partiler, yandaşları olan sendikalarla memurları rehin aldıklarını düşünmeye devam etmektedir. Seçim mağlubu memurlar, açıklanan Kasım ayı TÜFE oranları ile bir darbede enflasyondan yemiştir."

"HÜKÜMET PROGRAMINDA MEMUR YOK"

Seçimlerden sonra kurulan 64. Hükümetin programında memurların talep ve beklentilerine ilişkin hiçbir husus bulunmadığını vurgulayan Yıldırım, "Hükümetin ilk 100 gününde gerçekleştireceği acil eylem planında da memurlara ilişkin hiçbir husus bulunmamaktadır. İktidar, gerekçe olarak yeni imzalanan toplu sözleşme ile memurların taleplerini karşıladıklarını ileri sürmektedir. Ağustos ayında imzalanan toplu sözleşmede 4688 sayılı Yasanın 28. maddesi uyarınca görüşülmesi gereken 17 başlıktan ikramiye ve harcırah, doğum ve ölüm yardımları dahil 7 maddesi hiç görüşülmemiş, diğer konular da yüzdelik artışa bağlanmıştır. TBMM'ye sunulan 2016 Mali Yılı Bütçe Kanunu Tasarısında toplu sözleşme ile belirlenmesi gereken harcırah konusunun, hükümet tarafından tek yanlı olarak belirlenmesi, sadece yetkili sendikaların ayıbı değil, 4688 sayılı Kanunun da açıkça ihlalidir. Hükümet, 4688 sayılı yasayı ihlal ederek harcırah konusunu nasıl tek taraflı olarak belirliyorsa, hayırlı bir ihlalde daha bulunarak memurlara ikramiye verilmesi konusunu da aynı şekilde ve acil eylem planına dahil ederek çözmeye, böylece kamu işçilerinde olduğu gibi memurlara da ikramiye verilmesini sağlamaya davet ediyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber "Seçimin asıl mağlubu memur ve emekliler" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER