Seçim güvenliği için kamera ve jeneratör temini velilerin üstüne kalabilir

Seçim güvenliği için kamera ve jeneratör temini velilerin üstüne kalabilir

Gaziantep Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü'nün 1 Kasım seçimlerinde oy kullanılacak okullarda güvenliğin sağlanması ile ilgili ek tedbir taleplerini kaymakamlıklara ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iletti. Kamera sistemi kurulu olmayan okullar için yapılan talep ise dikkat çekti. Sistemin okul aile birliklerinin imkanlarıyla kurulabileceği belirtilirken, elektrik kesintisine karşı jeneratör temininin de yine aynı yolla sağlanabileceği kaydedildi.

Valilik kanalıyla, '26'ncı Dönem Milletvekili Seçimleri' başlığı altında ilgili kurumlara gönderilen yazıda seçim güvenliğine ilişkin önlemler dizisi açıklandı. Açıklamada, bina güvenliği ve suç işlenmesi halinde suçluların tespiti için kamera sisteminin önemine vurgu yapıldı. Bu nedenle kamera sistemi olmayan okullarda bu eksikliğin giderilmesi istenirken, temininin ise okul aile birlikleri ya da yerel imkanların kullanılarak çözülmesi talep edildi. Kameranın kurulu olduğu okullarda da sistemin gözden geçirilerek faal hale getirilmesi gerektiği bildirildi.

Valilik, daha önceki seçimlerde yaşanan elektrik kesintisine ilişkin de bir dizi tedbirlerin alınmasını istedi, ancak burada da jeneretör olmayan okullar için yük yine okul aile birliklerinin üzerine bindi. Olmaması halinde sınıf ve koridorlara yetecek şekilde ışıldak ve benzeri materyallerin bulundurulması istendi. Valilik, eksikliklerin seçim gününe kadar giderilmesi gerektiğini bildirdi. 31 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde kesilen elektrikte Gaziantep'te ciddi sıkıntı olmuş, oylar uzun süre sayılamamış ve siyasi partiler Gaizantep'te seçime şaibe karıştığını iddia etmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Seçim güvenliği için kamera ve jeneratör temini velilerin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER