İmralı'ya yine 'görüş yasağı' mı geldi?

İmralı Adası'nda PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde 2015 yılından beri devam eden görüş yasağı 23 Haziran İstanbul seçimi öncesi kaldırıldı. Ancak avukatları, İmralı'ya sadece dört kez gidebildi. AKP'nin İstanbul seçimini kaybetmesinin ardından avukatların Öcalan ile görüşmek için yaptıkları başvuruya cevap verilmiyor.

SHABER3.COM

Yaklaşık iki aydır müvekkilleri Öcalan ile görüşme taleplerine herhangi bir cevap verilmediğini belirten avukatlar, “Bizim başvuru yaptığımız ve cevap gelmeyen her süreç olumsuz, negatif bir süreçtir. Eski tarzın devam etmesidir.” diyor.

Öcalan’ın avukatları Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan ve 200 gün süren açlık grevi sonrası 2 Mayıs’ta İmralı Adası’na giderek müvekkilleriyle görüştü.

İKİ AYDIR CEVAP VERİLMİYOR

Bu görüşmenin ardından 22 Mayıs, 12 ve 18 Haziran’da üç görüşme daha gerçekleştiren avukatların yaklaşık iki aydır dilekçelerine ise hiçbir cevap verilmiyor.

Öcalan’ın avukatları Rezan Sarıca ve Cengiz Yürekli, yapmış oldukları dört görüşmede tartışılan konuları ve "İmralı tecridi"ni MA'ya değerlendirdi. 

Sekiz yılın ardından yapılan dört görüşmede de Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran Avukat Rezan Sarıca, “Aynı zamanda çok moralli gördük. Ancak görüşmelerin tamamında baktığımız nefes sorunu ve uyku sorunu yaşadığını gözlemlediğimizi söyleyebiliriz.” dedi. 

Sarıca, Öcalan ile 18 Haziran’dan sonra herhangi bir görüşme gerçekleştirmedikleri için Ali Kemal Özcan ile bir görüşmenin yapılıp yapılmadığını teyit ettiremediklerini söyledi.
<< Önceki Haber İmralı'ya yine 'görüş yasağı' mı geldi? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER