Seçim gecesine damga vuran olay! Pes dedirtti

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, gece yarısı bazı mahallerde erzak dağıtımı yapıldı. Erzakların, bir dernek çatısı altında yaptırıldığı belirtildi. Malatya'da da seçime 1 gün kala yapılan kömür yardımı büyük tepki topladı.

Seçim gecesine damga vuran olay! Pes dedirtti

CHP, emniyete giderek şikayette bulundu. Kamyonda dağıtılan yardımlar sırasında orada bulunan vatandaşların, "Erzak dağıtılıyor dediler' bizde geldik almaya. 

1 Kasım seçimlerine saatler kalırken, İzmit'te ilginç gelişme yaşandı. İzmit'in bazı mahallelerinde gece yarısı minibüs ve kamyonlarla erzak dağıtımı yapıldı. Dağıtım özellikle Roman vatandaşların yaşadığı mahallelerde yapıldığı belirtildi. Yardımın, bir dernek çatısı altında yapıldığı kaydedildi. Yardımın seçime saatler kala yapılması dikkat çekti. Yapılan yardımlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde vatandaşlar, "Erzak dağıtılıyor dediler' bizde geldik almaya.

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, çekilen videoları sosyal paylaşım adresi Facebook'tan paylaştı. Küçükkaya, paylaşımında, "Sevgili vatandaşlarım. Alın size son gece operasyonu. İzmit ilçesindeki bir çok mahallede bu dağıtımlar sürüyor. Plaka açık dağıtanlar belli. Sevgili vatandaşlarım alın o koliler zaten sizin paranızla alınmış mallar. Lakin oyunuzu bu koliler uğruna ipotek etmeyin. Emin olun bu zihniyetten kurtulduğunuzda bu koliler için gece yarısını beklemeye gerek kalmadan istediğiniz yerden kendi paranızla alacağınız bir ekonomiye kavuşacaksınız. Son sözümüz yine Önce Türkiye." ifadelerini kullandı. Küçükkaya, yardımın bir dernek çatısı altında yapıldığını belirtti. Küçükkaya, ayrıca, paylaşımında, "Kaymakamımız ve emniyet müdürümüze bilgi verildi. 50 metre ötedeki karakolumuzuda uyandırdık. Önce Türkiye." dedi. 

Öte yandan, olayı haber alan CHP'liler de harekete geçti. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İl Sekreteri Hüseyin Acurman, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ile bazı partililer emniyete giderek konuyla ilgili şikayette bulundu.

Malatya’da da seçime bir gün kala Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine kömür dağıtıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, oy tercihini etkilemeye dönük kömür yardımına tepki gösterdi. 

Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın, Battalgazi İlçesi’ndeki ihtiyaç sahiplerine seçime 1 gün kala yoksul insanlara kömür dağıtması tartışma konusu oldu. Geçtiğimiz kış sezonunda Mart ayına kadar bazı yerlerde kömür dağıtımı gerçekleştirilemezken bu yıl kömür dağıtımın şimdiden tamamlanması, seçime bir gün kala ihtiyaç sahiplerine kömür teslim edilmesi, CHP’lilerin tepkisini çekti. Kömürlerin yoksul vatandaşların oy tercihlerini değiştirmeye yönelik olarak değerlendiren muhalefet partisi üyeleri, dağıtımın iktidar partisine oy kazandırmaya dönük olduğuna dikkat çekiyor. 

AĞBABA: AYLARDIR DAĞITILMAYAN KÖMÜR NEDEN SEÇİME 24 SAAT KALA DAĞITILIYOR?

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ''İnsanların fakirliğini sömürmek amacıyla Malatya'nın dört bir yanına kömür dağıtılması, AKP'nin içine düştüğü bir acizliğin göstergesidir. Aylardır dağıtılmayan kömür neden seçime 24 saat kala dağıtılıyor? Bunu yapanların, çıkıp açıklama yapmalarını bekliyoruz. Geçtiğimiz kış sezonunda kömür dağıtımının Ocak ayında bile bitmemişti. Ancak bu yıl daha hızlı dağıtım yapıyorlar seçim nedeniyle” dedi.

CİHAN

<< Önceki Haber Seçim gecesine damga vuran olay! Pes dedirtti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER