Saygı Öztürk: İ.Naim Şahin ve Ömer Altıparmak'ı Öcalan görevden aldırdı

Saygı Öztürk: İ.Naim Şahin ve Ömer Altıparmak'ı Öcalan görevden aldırdı

(...)

Teröristler gücünü “KCK” olarak nitelendirdikleri yapıdan alıyor. Teröristlerin önemli bir bölümü henüz Türkiye topraklarında değil. Bunlar Suriye’de PYD saflarında yer alıyor. Suriye’de bir düzelme olmasından sonra ülkemiz topraklarına girecek terörist sayısı da artacaktır. Yani işler daha da çıkmaza girecektir.
Suriye’de bulunan PKK’lılar, sokak çatışmalarını iyice öğrendi. İşte bu eylemleri Güneydoğu il ve ilçelerine taşıyacaktır. En büyük destek de yine KCK yapılanması olacaktır. İdris Naim Şahin’in İçişleri Bakanlığı döneminde KCK yapılanmasına büyük darbeler indirilmiş, sokak eylemleri bile bitirilmişti. Ama AKP hükümeti “çözüm süreci”ne karşı çıkan İdris Naim Şahin’i de, İstihbarat Dairesi Başkanı Ömer Altıparmak’ı da bitirdi. Çünkü görevden alınmalarını İmralı’da terörist başı Abdullah Öcalan istemişti.

ASKER DE GİRECEK

İl ve ilçelere henüz asker girmedi. Polis ve jandarma mücadeleyi sürdürüyor. Ancak bunlar da bu örgütlü yapıya karşı etkili olamıyor. İl ve ilçeler silah-patlayıcı deposu olmaktan kurtarılmadıkça buralarda güvenlik sağlanması hayli zor.
Gerektiğinde bazı ilçeler tamamen sarılacak, sokağa çıkma yasağı ilan edilip tüm ev ve işyerleri aranacak. Şimdi planlamalar yapılıyor. Güvenlik güçlerinin belirlediği silah-mühimmat depoları ortaya çıkarılacak. Başka türlü bir arınmanın yapılamayacağı değerlendiriliyor.
Şunu biliniz ki HDP yüzde 10’u aşsa da, aşmasa da bu olaylar yaşanacaktı. Korkarım bu günleri de arayacağız.

<< Önceki Haber Saygı Öztürk: İ.Naim Şahin ve Ömer Altıparmak'ı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER