Sarıyer'deki kilise saldırısında yeni ayrıntılar ortaya çıktı: 1 polis açığa alınmış

Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi’ne yönelik yapılan silahlı saldırıya dair yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Gözaltına alınanların sayısı 51’e yükselirken, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerden birinin silahının tutukluk yapması sonucu kaçtığı öğrenildi.

SHABER3.COM

Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne saat 11.40 sıralarında pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırı yapıldı.

Saldırıda 52 yaşındaki Tuncer Murat Cihan hayatını kaybederken, silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler yakalandı. Saldırıdan kısa süre sonra olayla bağlantısı olduğu tespit edilen kişilere ait çok sayıda adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda gözaltına alınanların sayıları 51’e yükseldi.

23’Ü SINIR DIŞI EDİLECEK
Operasyona ve şüphelilere ait yeni bilgiler ortaya çıktı. Gözaltına alınanların Tacikistan, Rusya ve Türkiye vatandaşı oldukları belirlendi. 150 kişilik özel bir ekip tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında önce şüphelilerin araçları tespit edildi.

Aracın yol güzergahını takip eden ekipler, şüphelilerin Başakşehir Güvercintepe Mahallesi’ne gittiğini belirledi. Burada tespit ettikleri adreslerin yakınlarında kar maskelerini de bulan ekipler adreslere operasyon yaptı.

Operasyonlarda saldırıyı gerçekleştiren Tacikistan uyruklu A.K. ile Rusya uyruklu D.T. ile birlikte saldırıyla ilgisi olduğu tespit edilen 51 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 23’ü sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edilirken 28 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor. Şüphelilerin ifadelerinin alınmasına da başlandığı öğrenildi. 

ARAÇ POLONYA'DAN GELMİŞ
Öte yandan şüphelilerin olayda kullandığı aracın 1 sene önce Polonya’dan Türkiye’ye getirildiği, aracın bu süre içerisinde hiç trafiğe çıkmadığı, olay günü şüpheliler tarafından kullanıldığı belirlendi.

SİLAH TUTUKLUK YAPINCA KORKUP KAÇTILAR

Aracı getiren kişinin ise 2 gün kaldıktan sonra geri döndüğü öğrenildi. Ayrıca olay günü saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerden A.K.’nin silahının tutukluk yapması sonucu, şüphelilerin panik yapıp kaçtığı ortaya çıktı. 



Santa Maria Kilisesi'ne saldırıda dikkat çeken ayrıntı ortaya çıktı: 1 polis açığa alınmış

İstanbul'da bulunan Santa Maria Kilisesi'ne yapılan saldırıya ilişkin bir polis memurunun açığa alındığı ortaya çıktı.

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi’ne yapılan saldırıda 1 yurttaş hayatını kaybetmişti. Saldırıya ilişkin çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

IŞİD’in üstlendiği saldırıya ilişkin, ayin için kilisede görev yazılan bir polis memuru hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

12Punto’dan Müslim Sarıyar’ın haberine göre, polis memurunun soruşturma tamamlanana kadar açığa alındığı belirtilirken, açığa almanın gerekçesinin ise polis memurunun saldırı sırasında görev yazılmasına rağmen kilisede olmaması olduğu öne sürüldü.
<< Önceki Haber Sarıyer'deki kilise saldırısında yeni ayrıntılar ortaya... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER