Sarıyer'deki kanlı saldırının zanlıları yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili 2 zanlının yakalandığını duyurdu.

SHABER3.COM

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini esnasında düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili bir şüpheli gözaltına alınmıştı. Bakan Yerlikaya, Tuncer Cihan'ın ölümüne neden olan iki katil zanlısının yakalandığını duyurdu. Gece saatlerinde yeniden açıklama yapan Yerlikaya, saldırıda IŞİD ihtimali olduğu bilgisini vererek, "Gün boyu emniyet mensuplarımız 30'dan fazla baskın düzenledi. 47 şahıs gözaltına alındı. Cinayet zanlısı 2 şahıs yakalandı. Biri Tacikistanlı diğeri Rusyalı olan bu zanlıların DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz" dedi.

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında silahlı saldırı düzenlendi. 

Kiliseye gelen kar maskeli iki kişi tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu da ayine katılanlar arasında bulunan Tuncer Murat Cihan adlı kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Sarıyer Büyükdere’de bulunan İtalyan kilisesine silahlı saldırı olayıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Olayla bağlantısı olduğu iddia edilen bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

İlerleyen saatlerde açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır" dedi.

Yerlikaya, "Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesinde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır. Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum" diye paylaşım yaptı.

Gece saatlerinde açıklama yapan Yerlikaya, Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırıda zanlıların IŞİD'li olabileceği bilgisini vererek, "Gün boyu emniyet mensuplarımız 30'dan fazla baskın düzenledi. 47 şahıs gözaltına alındı. Biri Tacikistanlı diğeri Rusyalı olan bu zanlıların DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz" bilgisi verdi.
<< Önceki Haber Sarıyer'deki kanlı saldırının zanlıları yakalandı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER