Sarı Yelekliler için sert önlem Anayasa Mahkemesi'nden döndü

Fransa'da dört aydır devam eden Sarı Yelekliler protestolarına karşı Paris hükümetinin aldığı sert önlemler Anayasa Mahkemesi'den döndü.

SHABER3.COM

Fransa'da dört aydır devam eden Sarı Yelekliler protestolarına karşı Paris hükümetinin aldığı sert önlemler Anayasa Mahkemesi'den döndü.

Mecliste geçtiğimiz ay onaylanan ve 'keyfi uygulamaların başlangıcı' olarak görülen yasa tasarısında valilerin, tehdit oluşturanların eylemlere katılmasını yasaklamasına olanak veren madde geri çevrildi.

Konuyu görüşen Anayasa Mahkemesi, yasa tasarısındaki diğer tartışmalı iki nokta olan, polisin göstericilerin üzerini araması ve maske takmalarını engellemesi maddelerini ise onayladı.

Ancak mahkeme, polislere gösterilerde sorun çıkaran kişiler için yasaklama yetkisi vermesini 'çok gevşek' bularak iptal etti.

Yapılan açıklamada kamu düzenini bozmaya tehdit olarak gösterilebilecek kişilerin önceki protestolarda yıkıcı eylemlere karışıp karışmadığı konusunun net olarak ifade edilmediği kaydedildi.

Başta siyasi partiler olmak üzere sivil toplum örgütleri 'keyfi uygulama' olarak gördükleri bu noktayı eleştiriyordu.

İçişleri Bakanı Christophe Castaner, yürürlüğe girmeden önce Fransa Anayasa Mahkemesi tarafından incelenecek tasarının keyfi uygulamayla ilgili tüm şüpheleri ortadan kaldıracağını kaydetmişti.
<< Önceki Haber Sarı Yelekliler için sert önlem Anayasa Mahkemesi'nden döndü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER