Sarı Yeleklilere karşı asker sokağa indi

Paris'te sarı yeleklilere karşı 'terörle mücadele' kapsamında görev yapan askeri birlikler sokağa indi.

SHABER3.COM

Fransa'da aylardır devam eden (19'uncu hafta) Sarı Yelekliler eylemlerine karşı Emanuel Macron yönetimi önlemlerini sertleştirdi.

Bu doğrultuda, geçtiğimiz yıl 17 Kasım'dan bu yana süren gösterilere karşı ilk defa "terörle mücadele" kapsamında görev yapan askeri birlikler sokağa indi.

"Terörle mücadele"de “Sentinelle programı” kapsamında görev yapan birliklerin kamu binalarının ve bazı noktaların korunmasında görev üstlendiği belirtiliyor

Karar, "kamu düzenini korumak için" Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un talimatı üzerine alındı.

Yaklaşık 7 bin Sentinelle askeri, 2017 yılından bu yana başta Paris olmak üzere birçok kentte görev yapıyor.

Paris'te 16 Mart'ta Champs Elysées Caddesi meydanındaki gösterilerde çeşitli mağaza ve işyerleri eylemcilerin hedefi olmuştu. Yaşananların ardından Paris Emniyet Müdürü Michel Delpuech'i görevinden alınmıştı.

CHAMPS ELYSEES'DE GÖSTERİLER YASAK

Paris yönetimi polislerin gösterilerde zor durumda kalması ve şiddet olaylarının artması üzerine, başta başkentin ünlü Champs Elysees Caddesi olmak üzere büyük kentlerdeki bazı bölgelerde Sarı Yelekliler'in gösterilerini yasakladı.

Bu yasak kapsamında geleneksel olarak Zafer Takı önünde toplanan Sarı Yelekliler yürüyüş istikameti olan Champs-Elysees şu anda asker ve polis ablukası altında.

Sarı Yelekliler'in bir kısmı Denfert-Rochereau meydanında toplanmış durumda. Eylemciler Sacré-Coeur (Beyaz Kilise)'nin bulunduğu Montmartre tepesine yürümeyi planlıyor.
<< Önceki Haber Sarı Yeleklilere karşı asker sokağa indi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER