Sarayköy'de eşanjör için imza kampanyası

Sarayköy'de eşanjör için imza kampanyası

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde jeotermalle ısınan vatandaşlar, abone ücretini peşin yatırarak aldıkları eşanjörlerin burayı ısıtmakla görevli şirket tarafından sökülerek alındığı ve yerine getirilmediği gerekçesiyle imza kampanyası başlattı.

Kampanyada ilk etapta 500 imzanın toplandığını belirten vatandaşlardan Ahmet Bulanık, haklarının ellerinden alınmak istendiğini öne sürdü. Bulanık, "İlçemizde bulunan Kızıldere Jeotermal alanından çıkan buhar ile elektrik üretimi yapıldıktan sonra boşa çıkan sıcak suyun 2001 yılında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nın onayıyla tek bir kuruş dahi alınmadan ücretsiz olarak Sarayköy'de konut ve iş yerlerinin ısıtılması için belediyemize tahsisi yapılmıştı. 2001 yılından beri de ilçemizdeki konutların bir kısmı ısıtılmaktadır." dedi.

Jeotermalle ısıtılmasını sağlayan Bereket Enerji şirketinin 2001 yılında her hangi bir yıl sınırı koymaksızın sözleşme imzaladıklarını belirten Bulanık, "Şirketin o günkü sözleşme şartlarını uyarak abone bedeli olarak binlerce dolar yatırdık, ayrıca eşanjör ve yan ekipmanların bedelini şirket hesabına bankaya yatırdık ayrıca her ay aylık ısınma bedelini de 13 yıldır şirket hesabına bankaya yatırarak abone şartlarını uyarak tüm yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Bu şartlarda 13 yıldır ısınan yaklaşık 1500 abonemizi ücretini peşin yatırarak bizlere ait olan eşanjörlerimiz haziran ayında yaklaşık 4 ay önce şirket tarafından sökülerek, ekim ayına girmemize rağmen yerlerine takılmamıştır." diye konuştu.

Kendilerine ait eşanjörlerin tekrar yerine takılmasını istemelerine rağmen gereğinin yapılmadığını vurgulayan Bulanık, sözlerini şöyle tamamladı: "Eşanjörlerimizin yeniden takılmadan önce Bereket Jeotermal Enerji şirketiyle yeni bir sözleşme yapmamız için Enerji Bakanlığı tarafından 2007 yılında çıkarılan enerji verimliliği yasasını öne sürülerek eski sözleşmemizle kazandığımız tüm haklarımız yok sayılmaktadır. Anayasal hakkımız olan ilk sözleşmedeki kazanılmış haklarımız aynen korunmak şartıyla en kısa zamanda ivedi olarak eşanjörlerimizin yerine takılarak her yıl olduğu gibi 1 kasım tarihi itibariyle konutlarımızın ısıtılmasını istiyoruz. Bunun için başlattığımız imza kampanyasında ilk etapta 500 imza topladık." CİHAN
<< Önceki Haber Sarayköy'de eşanjör için imza kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER