Saray'ın kullandığı Windows da mı kaçak?

Cumhurbaşkanlığı Saray’ında 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonunda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yaptığı sırada davetlilere yansıtılan görüntüdeki ayrıntı dikkat çekti.

SHABER3.COM

Ankara Beştepe’de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının bir bölümünde Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye ve Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde görev yapan askerleriyle dijital bağlantı yapıldı.

“WİNDOWS’U ETKİNLEŞTİR” UYARISI
Bağlantılarda tüm askerler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladığını belirten mesajlarını iletti. Canlı bağlantının yapıldığı sırada bir ayrıntı gözlerden kaçmadı. Deniz Yarbay Engin Ağmış’la yapılan bağlantıda ekranın sağ alt köşesinde “Windows’u etkinleştir” yazdığı görüldü. Bu görüntünün ardından Saray, Windows’un lisanssız mı kullanıyor sorusunu gündeme getirdi. Çünkü ekrandaki uyarı lisanssız bir şekilde kullanıldığı bilgisayarlarda çıkıyor.

Aynı konu geçen yıl yine Cumhurbaşkanlığı’nın bir etkinliğinde gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya özel yayınında “Gençlik ve Teknoloji Buluşması” ismindeki programda yaptığı sunu sırasında yine aynı ifadelerin yazdığı görülmüştü.


Erdoğan’ın önceki konuşmasında arkasındaki ayrıntı dikkat çekmişti.

Erdoğan’ın konuşma yaptığı kürsünün arkasında yer alan ekrana yansıtılan bilgilerin yer aldığı bilgisayarda kullanılan Windows’un deneme sürümü olduğu yazıyordu.

“Windows’u etkinleştir” yazan ekran sosyal medyanın da gözünden kaçmadı. TAI gibi bir kurumda gerçekleştirilen teknoloji buluşmasında tam sürüm Windows’un kullanılmaması eleştiri konusu oldu.
<< Önceki Haber Saray'ın kullandığı Windows da mı kaçak? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER