Saray’lıların sofrasından iftar menüsü!

“Her şeyin bir baharı vardır, Kur’an’ın baharı da Ramazan ayıdır.” diyor İmam Bakır (a.s). Nasıl ki baharda topraklara cemre düşer bizimde ruhumuzda bereketin ve rahmetin cemresi düşmektedir Ramazan ayında.

Saray’lıların sofrasından iftar menüsü!

O cemreleri büyütüp yeşillendirmek ise bizlerin elindedir. Ramazan’ın bize verdikleri ile cemreleri sulayıp ağaç haline getiririz inşallah.

Sıcak havalarda  oruç nasıl tutacağız diye endişe ederken Rahmanın rahmetini havalarda hissedip rahatlıkla oruçlarımızı tutabiliyoruz.

Kime sorsam çok iyi gidiyor ne günlerin uzunluğunu neden susuzluğu hissediyorum sözlerini duyuyorum.

Mutfaktaki  güzel telaşlarımız da tüm hızıyla devam ediyor elbette ki. Menülerimiz en güzel şekilde masalardaki yerini alırken en özel dostlarla sofralarımız şenleniyor. Sultan arkadaşlarım için hazırlamış olduğum Saray pilavım iftar menümüzün baş konuğu olarak arzu endam ederek sizlere ulaşmayı bekliyor.

Günün menüsünü verdikten sonra Osmanlı saray mutfağının içinde; baharatlar, fıstık, üzüm ve bademle pişirilen hoş kokulu, aromatik ve ne zengin lezzetlerden biri olan Saray Pilavının yapım aşamalarına bir göz atalım.


<< Önceki Haber Saray’lıların sofrasından iftar menüsü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER