Saray ittifakında büyük çatlak

Çankırı Belediyesi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) üç dönemlik iktidarı 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde son bulmuş ve belediye Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) geçmişti. Çankırı'nın MHP'li belediye başkanı İsmail Hakkı Esen, AKP dönemini eleştirdi ve israfın önüne geçtiklerini belirtti.

SHABER3.COM

Türkiye günlerdir İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) dönemindeki israfları konuşurken, Cumhur İttifakı'nın ortağı Miliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) AKP'ye israf göndermesi geldi. 

AKP'nin üç dönem süren yerel iktidarının ardından 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde MHP'ye geçen Çankırı Belediyesi'nin başkanı İsmail Hakkı Esen, belediye araçlarının kullandığı akaryakıttan yüzde 23 oranında tasarruf ettiklerini ve belediyenin 62 milyon 104 bin lira olan borcunun 5 milyon 751 bin 673 lirasını ödediklerini söyledi.

Esen, “Personel maaşını ödemek için bankadan kredi alan bir yönetimden devraldığımız belediyeyi kısa sürede icraat yapan ve borçlarını ödeyen belediye konumuna getirdik.” dedi. 

"GEREKSİZ HARCAMA VE İSRAFLARIN ÖNÜNE GEÇTİK"

Sözcü'nün haberine göre, Başkan Esen, belediyede "Ben yaptım oldu" zihniyetini yerle bir edip istişare kültürünü geliştirdiklerini belirterek, “Gereksiz harcama ve israfların önüne geçip belediyemizin öz kaynaklarını daha verimli kullanma gayretinde olduk.” diye konuştu. 

"BELEDİYE KÂRA GEÇTİ"

MHP'li başkan Esen, “Personel maaşını ödemek için bankadan kredi alan bir yönetimden devraldığımız belediyeyi, şükürler olsun ki kısa sürede icraat yapan ve borçlarını ödeyen bir belediye konumuna getirdik. Genel hesapta geçmiş dönemden kalan borçlardan 5 milyon 751 bin 673 TL borcu ödedik.” dedi.

BELEDİYEDEKİ ARAÇLARDA AKARYAKIT TASARRUFU

Belediyede her birimde tasarruf yapıldığını dile getiren Esen, “Uygulamaya koyduğumuz araç havuz sistemi ile belediye araçlarının kullandığı akaryakıttaki tasarruf oranı geçmiş dönemle kıyaslandığında yüzde 23. Yine uygulanan tasarruflar sayesinde Kültür ve Sosyal İşler ile Özel Kalem Müdürlüğü'nde gelişi güzel harcama ve malzeme alımlarının önüne geçilmiştir. Mal ve malzeme alımdaki kâr oranı da geçmiş döneme nazaran yüzde 18 ile yüzde 25 arasındadır.” ifadelerini kullandı. 



<< Önceki Haber Saray ittifakında büyük çatlak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER