Saray’ın araç filosu büyüyor

AKP iktidarları döneminde sürekli tartışma konusu olan araç alımları bu yıl da hız kesmeyecek. Cumhurbaşkanlığı’na ikisi zırhlı 20 otomobilin de aralarında bulunduğu 46 araçla birlikte kamu bu yıl 6 bin 533 yeni araç edinecek. Zırhlı araç sayısının yüksekliği dikkati çekiyor. TBMM’de görüşmelerine başlanan 2017 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nda kurumların 2017 yılında satın alacakları araçların sayılarına ilişkin tablolar da yer aldı. Buna göre, kamu kurum ve kuruluşları 2017’de 6 bin 533 yeni araç satın alacak.

samanyoluhaber.com

Cumhurbaşkanlığı serbest

Önceki yıl 25, geçen yıl 2’si zırhlı makam aracı, 2’si otobüs 50 araç satın alan Saray bu yıl 46 araç daha alacak. Araçlar arasında 2’si zırhlı olmak üzere 20 otomobilin yanı sıra 4 otobüs, 2 midibüs, 2 minibüs, 5 panel, 7 pick-up yer alıyor. Ayrıca, ‘’cinsi ve fiyatı Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından belirlenecek’’ 6 taşıt daha alınacak, diğer kurumlarda bu kriterleri belirleme yetkisi Maliye Bakanlığı’na verilirken, Cumhurbaşkanlığı bu 6 taşıtın yanı sıra 2 zırhlı araçla ilgili de marka ve fiyat konusunda inisiyatif kullanacak.

2’si zırhlı 42 araç da Başbakanlık’a

Başbakanlık da filosuna 42 yeni araç ekleyecek. Araçlar arasında 2’si 23 otomobil, 8 binek arazi aracı, 3 otobüs, 4 minibüs, 1 kamyon, 2 panel, 1 pick-up bulunuyor. Güvenlik amaçlı alınacağı bildirilen binek otomobillerin cins ve fiyatı Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Emniyet’e 1668 yeni araç

Emniyet Genel Müdürlüğü bu yıl bin 668 yeni aracı filosuna katacak. Emniyet’in alacağı araçlar arasında, 600 binek otomobil, 800 panel, 50 arazi tipi binek araç, 140 motosiklet yer alıyor.

Geçen yıl 972 araç alan Milli Savunma Bakanlığı bu yıl 762 araç edinecek. İçişleri Bakanlığı ise 100 yeni araç alacak.

Denetimli serbestlik sayıyı artırdı

15 Temmuz tutuklularına yer açmak amacıyla denetimli serbestlik uygulaması başlatılması Adalet Bakanlığı’nın araç alımını da etkiledi. Bakanlık bu yıl denetimli serbestlik yardım hizmetlerinde kullanmak üzere 40 panel 1 midibüs satın alacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı da 15 otomobil, 10 minibüs ve bir midibüsle araçlarının sayısını artıracak.

Dışişlerine 23 zırhlı

Dışişleri Bakanlığının satın alacağı araçlar arasında zırhlıların oranının yüksekliği dikkati çekti. Bakanlık 15 güvenlik önlemli binek otomobilin yanı sıra 8 de zırhlı servis aracı satın alacak.
(Birgün)
<< Önceki Haber Saray’ın araç filosu büyüyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER