Şanlıurfa Çocuk Hastanesi'nde hastalar yerlerde tedavi görüyor

Şanlıurfa Çocuk Hastanesi'nde hastalar yerlerde tedavi görüyor

Günlük 2 bin civarında çocuğun tedavi gördüğü Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yatacak yer yok. 355 yatak kapasiteli hastanede 450 civarında çocuğun yatarak tedavi gördüğü belirtildi. Yüzde 150 kapasite fazlayla çalışan hastanede çocuklar yer yatağında tedavi ediliyor. Küçük odalarda 8-10 çocuk koyun koyuna tedavi görüyor.

Yüzde 150 fazla kapasite ile çalışan Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde bir odada 9 çocuk tedavi görüyor. Günlük yaklaşık 2 bin çocuğun tedavi gördüğü, 355 yatak kapasiteli hastanede ortalama 450 çocuğun tedavi edildiği öğrenildi. 355 çocuğun yatakta tedavi gördüğü hastanede diğer hastaların da anne koynunda yer yatağında tedavi edildikleri belirtiliyor. Çoğu çocuğun alt solunum yolu enfeksiyonu şikayeti ile tedavi gördüğü hastanenin 2014 yılında 470 bini aşkın hastayı tedavi ettiği öğrenildi. 20 polikilinikle hizmet veren hastane hekim sayısında artış gözlense de yardımcı sağlık personeli eksikliği nedeniyle hizmetlerin aksatıldığı ifade ediliyor.

Hastanede çocuğunu yatıran Fatma Demir isimli anne, "Burası çok sıkışık. Şifa için geldik ancak daha ağır hasta olacağız. Hasta çocuğumuzu kış aylarında yer yatağında yatırıyoruz." diyerek fiziki yetersizliğe tepki gösterdi.

Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da gündeminde yerini aldı. Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Çocuk Hastanesi'nde çekilen fotoğrafları göstererek 'işte sizin devriminiz bu' diyerek hükümete yüklendi. Kılıçdaroğlu, 6 metrekarelik odalarda 9 çocuğun tedavi gördüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu şu ifadelere yer verdi: "Şanlıurfa'da Çocuk Hastanesine gittik. Size iki fotoğraf göstereceğim. Bu çocukların yattığı iki oda. Odalar altı metrekare. Odalarda 9 çocuk ve anneleri beraber tedavi görüyorlar. Diyorlardı ya 'sağlıkta devrim yaptık'. İşte devriminiz bu sizin. Anneler diyor ki 'çocuklar zaten burada hasta olur'. Hekimler 'yer yok' diyorlar. Buradan özellikle bu hastanelerde çalışan, bütün hekim kardeşlerime ve sağlık çalışanlarına yürekten teşekkür etmek isterim. Onları hep beraber alkışlayalım. Kişi başına düşen doktor sayısında Şanlıurfa 81'nci sırada en geride."
CİHAN
<< Önceki Haber Şanlıurfa Çocuk Hastanesi'nde hastalar yerlerde tedavi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER