'Sandıktan Çıkan Motifler' sergisi İpek Üniversitesi'nde

'Sandıktan Çıkan Motifler' sergisi İpek Üniversitesi'nde

İpek Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mahmut Güngör, Beypazarı ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş el işi göz nuru çeyiz motiflerini gün yüzüne çıkardı. 16 eserden oluşan sergi, 19 Ekim tarihine kadar gezilebilecek.

'Sandıktan Çıkan Motifler' adlı ilk kişisel moda sergisi İpek Üniversitesi Koza Center Sergi ve Fuaye Alanı'nda görücüye çıkaran Güngör'ü, İpek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan, akademik, idari personel, öğrencileri ve sanatseverler yalnız bırakmadı.

Beypazarı'nın çeyizlerde kullanılan motiflerinin gün yüzüne çıktığını, serginin bu motiflerin kıyafetler üzerinde kullanılmasıyla oluştuğunu belirten Güngör, "Sandıkta el emeği göz nuru işlenmiş, bohçalar ve çeyizlerdeki desenler kıyafetlerin üzerinde farklı konseptlerde hayat buldu. Bunun modern kıyafetlerin üzerinde kültürel mirasımızın yaşatılması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz bir sergiydi. Eserlerin üzerinde farklı baskı teknikleri kullandık. Kendi orijinal desenlerini göstermek açısından, aslına sadık kalarak işlemeler yaptık." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Sandıktan Çıkan Motifler' sergisi İpek Üniversitesi'nde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER