"Sandığa gitmeyen, oyunu kendisi çalmış olur"


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Köln Bölge Başkanı Tansel Çiftçi, 7 Haziran seçimleri katılım oranının düşük olduğunu, seçime katılmayan insanların seçim sonuçlarından şikayet etmeye de hakkı olmayacağını vurguladı. "Oylar çalınacak" anlayışının bir algı operasyonu olduğunu vurgulayan Tansel Çiftçi, "Sandıklar ve oylar güvenli. Burada seçim güvenliği beni tatmin ediyor. İnsanların aklında malesef; 'Oylar zaten çalınacak, biz gitsek de olur, gitmesek de olur' diye bir algı var. Gelsinler oylarını kullansınlar. Gelmedikleri, seçime katılmadıkları zaman, kendi oylarını kendileri çalıyor zaten." uyarısı yaptı.

Herkesi seçimlere katılmaya çağıran Çiftçi, "Yüzde 35 katılım var, yüzde 65 katılmayan insan var, bu çok yüksek. Katılmazsanız, sandığa sahip çıkmazsanız ne hakkınız olacak?" diye sordu.

KEŞKE CAMİLERE SİYASET SOKULMASA

Köln'deki sandık ve oyların güvenliğini tatmin edici bulduklarını bildiren Çiftçi, "Kullanılmayan oya nasıl sahip çıkacağız?" sorusunu iletti. Oyunu vermeyen seçmenin kendi partisine kötülük ettiğine dikkat çeken Çiftçi, "O katılmayınca, karşı parti kârlı çıkıyor. Zaten demokratik ortamda mücadele etmiyoruz malesef. Seçimlere malesef gergin başlıyoruz. Başbakan, Cumhurbaşkanı'nı ziyaret edebilir. Ancak biz istiyoruz ki; dini kuruluşlarımızı siyasete sokmasınlar. İnsanlarımız; CHP'lisi, MHP'lisi, HDP'lisi de hepsi aynı safta duruyor. Orada oluşan gerginlik burada sandığa da yansıyor." dedi.

"Ne hikmetse her yerde siyaseti caminin içine de sokuyorlar." diyen Tansel Çiftçi, "Sadece Duisburg Camii önünde Başbakan Davutoğlu'nun posteri değil, çok yerde oldu. Aynı safta duran insanlar karşı karşıya geldi, polislik oldular. Caminin içinde böyle kutuplaşmalar şimdiye kadar hiç olmamıştı. Cami partinin değil, Allah'ın evi." dedi.

SEÇİME KATILMAYAN KENDİ PARTİSİNE ZARAR VERİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Köln Teşkilatı kurucusu ve parti temsilcisi Salman Yelken, "Köln'deki seçimleri geçen, 7 Haziran seçimlerinde hakikaten güvenli bulduk. Ufak tefek sorunlar oldu. Ama özellikle Sayın Başkonsolosumuz çok özverili, hakikaten hassas davranıyor. Her partiye aynı mesafede davrandı." dedi.

Sandık başkanlarının imamlardan oluştuğunu belirten Yelken, "Onların birkaçı renklerini belli etti, özellikle AKP yanlısı olarak. Ama biz tavrımızı koyduk, o konuda göz açtırmadık" dedi. "Bence halkımız asla seçime katılmamazlık yapmasın." ifadesini kullanan Yelken, "Onu yaptıkları zaman partisine zarar vermiş olurlar." açıklamasında bulundu. Ayrıca Köln'de ve eyaletin çoğu yerinde ulaşım için minibüs temin ettiklerini bildiren Salman Yelken, "Ulaşım, hastalık sorunu olanlar bize ulaşsın. Gidip alıp gelip oylarını kullandıracağız. Seçime katılmayanın sonra şikayet etmeye, CHP'yi eleştirmeye hakkı da olmaz. Seçime katılmayan oyunu çöpe atmış oluyor, hatta AKP'nin ekmeğine yağ sürmüş oluyor." dedi.

OY VE SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Temsilcisi Aziz Kürek ise "Yine hazırlıklıyız. Diğer partilerle birlikte sandıklarımıza mukayyet olacağız. Yolsuzluk ve yanlışlıklara müsade etmeyeceğiz." açıklamasını yaptı. Seçim güvenliği konusunda her partinin her zaman mutlaka endişesi olduğunu bildiren Kürek, "Bu endişeyi gidermek için partiler, sandık kurulundaki arkadaşlar, müşahitler dikkatlidir, güvenliği sağlamaya çalışıyorlar. Müdahale edilmese problemler olabilir. Ama oyların korunması ve taşıma işlemlerini güvenli bulduk, bizi tatmin etti. Uçakta Ankara'dan gelen temsilcimiz yer alıyordu. Yani herhangi bir sorun yaşanmadı." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber "Sandığa gitmeyen, oyunu kendisi çalmış olur" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER