Samsung'dan esnek ekran üretimine 3,65 milyar dolarlık yatırım


Samsung Electronics şirketinin yan kuruluşu olan Samsung Display'in, bu sene esnek ekran üretimine 3,65 milyar dolar yatırım yapacağı bildirildi.

Yatırımda aslan payının, Samsung Dislpay'in başkent Seul'ün güneyindeki Asan kentindeki üretim merkezine ayrılacağı kaydedildi. Bu merkezde, Samsung'un son model akıllı telefonlarından Galaxy S6 Edge'in ekranının da üretildiği biliniyor.

Samsung Display'in, diğer planları arasında, şirketin, Çin'in Suzhou kentinde yerleşen LCD fabrikasının üretim kapasitesinin artırılması, Vietnam'ın başkenti Hanoi'un doğusundaki Yen Phong Sanayi bölgesinde 1 milyar dolar değerinde, yeni LCD ekran modülü üretim hattı projesinin de yer aldığı bildirildi.

Samsung Electronics'in Yen Phong bölgesinde yılda 120 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesi olan dünyanın en büyük akıllı telefon üretim merkezinin de olduğu biliniyor.

Uzmanlar, üç sene arka arkaya akıllı telefon pazarında gerileme sergileyen Samsung'un son yatırım hamlelerini, şirketin akıllı telefondan ziyade ekran ve yarı iletken pazarındaki durumunu güçlendirmeye çalışması şeklinde açıklıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Samsung'dan esnek ekran üretimine 3,65 milyar dolarlık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER