Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için seçmeler devam ediyor


Bu yıl 27.'si gerçekleştirilecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda mücadele edecek yüzücüler için İstanbul'da yapılan seçmelere devam ediliyor.

26 Temmuz'deki yarışlar öncesinde Tozkoparan Olimpik Yüzme Havuzu'nda seçmeler yapılıyor. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreter Yardımcısı, Boğaziçi Komisyonu Başkanı ve TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta, Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Seçmelere katılımın çok fazla olduğunu belirten TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta, bu yıl yarışlarda bin 800 kişiyi yüzdürmeyi planladıklarını dile getirdi. 850 kişilik yabancı kontenjanın dolduğunu kaydeden Başkan Yardımcısı Nihat Usta, "Geri kalan 950 Türk kontenjanı için seçme yapma zorunluluğu doğmuştur. İstanbul Boğazı değişik bir yüzme parkuru, riskli bir parkur. Bu nedenle yapılan güvenlik ve koordinasyon toplantılarında bu sene ancak bin 800 kişide karar kılındı." ifadelerini kullandı.

2015 GELİBOLU 1915 YÜZME ETKİNLİĞİ

Gelibolu yüzme etkinliğiyle ilgili de bilgi veren TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta, Çanakkale savaşının yüzüncü yılı itibariyle her kurumun değişik etkinliklerle kutlamalar yapmak istediğini belirterek, TMOK yüzüncü yıl anısına 'kulaçlarla barışa' temasıyla dostluk ve barışı işlemek üzere uluslararası bir yüzme etkinliği koyduğunu dile getirdi.

1915 Çanakkale Savaşı'na itafen Anzak Koyu'nun bin 915 metre açığından yüzücülerin yüzerek kıyıya çıkacağını ifade eden Usta, etkinlik öncesinde gemiden suya barış çelengi atılacağını kaydetti.

Yüzücülerin batık gemilerin üzerinden yüzerek kıyıya geleceğini de anlatan Usta, bu etkinliğin bir yarış olmadığını, birinci ikinci gözetmeden katılımcıların hepsine TMOK'un özel hazırlattığı anı madalyası vereceklerini de sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER