Samsun Tarım Fuarı kapılarını açıyor


Samsun Tarım Fuarı, 16-20 Eylül tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilerine açacak. TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Ersözlü "Fuara 50 bin ziyaretçi bekliyoruz." dedi.

16-20 Eylül tarihleri arasında Tekkeköy ilçesinde yer alan TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek 'Samsun Tarım Fuarı'nın tanıtım toplantısı Anemon Hotel konferans salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Nail Kırmacı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ziraat Mühendisleri Odası(ZMO) Başkanı Hayati Tosun, Tarım Kredi Kooperatifi Samsun Birlik Başkan Yardımcısı Yusuf Köksal katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuara 114 markanın katılacağını belirterek, "Sektördeki en önemli üretici distribütör, ihracatçı ve ithalatçı firmalar, fuarda yerini alacak. Azerbaycan, Gürcistan, İran, Irak, Kıbrıs ve Ürdün'den heyetlerimiz, işadamlarımız fuarda olacak. Fuara 50 binden fazla ziyaretçi bekliyoruz. Yurt dışından gelen heyetler, katılımcı firmalar ile ikili görüşmeler yapıp bağlantılar yaparak bu bölgede ihracatımıza katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Fuarda tarımsal mekanizasyon, traktör, sulama, tohumculuk, hayvancılık ekipmanları başta olmak üzere bu bölgenin tarımda kullandığı ekipmanlar ve donanımlar yer alacak." dedi.

18 EYLÜL KADINLAR GÜNÜ İLAN EDİLDİ

Samsun Tarım Fuarı'nda ziyaretçilere yönelik etkinlik ve seminerlerin düzenleneceğini söyleyen Ersözlü şöyle devam etti: "Fuarımızda eş zamanlı olarak Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, OMÜ Ziraat Fakültesi ve Ankara Veteriner Hekimler Derneği'nin destekleri ile hayvanların barınakları yeni gelişmeler ve planlama ilkeleri, Samsun ili manda yetiştiriciliğindeki değişimler, desteklemeler açısından Samsun tarımının değerlendirilmesi, fındıkta kaliteyi etkileyen böcekler, her yönüyle suçlanan bitki keneviri, Samsun meyveciliğinin mevcut durumu ve yenilik önerileri, Kızılırmak ve Yeşilırmak havzası hayvancılığının sorunları ve çözüm önerileri başlıkları altında fuar katılımcısı ziyaretçilere yönelik seminerler düzenlenecek. Ayrıca 18 Eylül Cuma günü kadınlar günü olarak kararlaştırdık. Bugünde tarım sektöründe faaliyet gösteren kadın girişimler ile kadın çiftçilerimize yönelik Gıda Tarm ve Hayvancılık Bakanlığı standında kadınlara özel etkinlikler düzenlenecek. Bu tarihte çiftçilerimiz için Samsun merkez ve ilçelerden fuar merkezimize ücretsiz ulaşım imkanı sağlanacaktır."

SAMSUN KARADENİZ'İN OVASI

Konuşmanın ardından konuşan ZMO Şube Başkanı Hayati Tosun ise Samsun'un insan kabiliyeti ve tarım potansiyeli açısından desteklenmeye değer bir şehir olduğunu belirtti. Tosun, "Samsun Karadeniz'in ovası konumunda.Samsun en büyük ihracatı yaptığımız ülkeye çıkış noktası ve pek çok ürünün giriş noktası konumundadır. Tarıma olan desteğin artırılması gerekir. Bu fuarın katkı sağlayacağını umuyoruz." diye konuştu.

STK'LAR FUARA KATKI VERİYOR

Bu arada TÜYAP tarafından, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçılar Birliği işbirliğinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, STSO, Samsun Ticaret Borsası destekleri tarafından düzenlenen Samsun Tarım Fuarı'nda, ZMO Samsun Şubesi, Veteriner Hekimler Derneği, Süt Üreticileri Birliği, Manda Üreticileri Birliği, Sığır Yetiştiricileri Birliği, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Et Üreticileri Birliği'de katkı verecek. Samsun Tarım Fuarı 16-17-18-19 Eylül tarihleri arasında 09.30-18.00 saatleri arasında, 20 Eylül'de ise 09.30-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Samsun Tarım Fuarı kapılarını açıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER