O Büyükşehir’den TÜRGEV’e bina yardımı

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) 10 yıllığına yurt binası kazandırılması için ortak çalışma yapılmasına oy çokluğuyla karar verdi.

O Büyükşehir’den TÜRGEV’e bina yardımı

AKP’li belediyenin verdiği karara CHP’li üyeler  ‘Bazı köylere su verilemezken, vakıflara para yatırmak uygun değil’ diyerek tepki gösterdi. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi Haziran ayı komisyon toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda meclis Başkanveklili Turan Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın ‘Ortak Hizmet Protokolü Talebi’, olarak meclis gündemine taşınan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) belediye ile yapacağı ortak protokol talebi görüşüldü.



CHP: KÖYLERE SU GÖTÜREMEZKEN, VAKIFLARA PARA AYRILMASINI UYGUN DEĞİL

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı ile Ortak Hizmet Projesi gerçekleştirmek amacıyla, Samsun il merkezinde, yurt olarak kullanılmaya uygun bir binanın 10 yıl süreyle kiralanması, kira sözleşmesini ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı ile yapılacak olan Ortak Hizmet Protokolünü imzalamak amacıyla meclise taşınan maddeye karşı çıkan CHPli meclis üyesi Mustafa Tüfek, “Yurt yapma görevi Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nündür. Bu görev belediyenin görevi değildir. Torba yasayla girdi ama etik değil. Biz daha Samsun’un bazı köylülerine su bile götüremezken bu tarz önemli imkanlarla ekonomisini güçlendiren vakıflara belediye bütçesinden para ayrılmasını ben uygun bulmuyorum” dedi.


AKP’Lİ MECLİS BAŞKANVEKİLİ: TERCİH SİZLERİNDİR

TÜRGEV’in talebi ile ilgili meclise bilgi veren Meclis Başkanvekili Turan Çakır, “Bu konu meclisimizin tercihidir. Ama yasaldır. Sıfırdan bir binanın yapılmasıyla ilgili bir durum söz konusu değil. Bu yurtların işletmesi, sivil toplum örgütleriyle Büyükşehir Belediyesi veya ilçe belediyesi arsındadır. Konuda birlikte işletilmesiyle alakalıdır. Tercih sizlerindir” diye konuştu. Konuşmaların ardından oylanan gündem maddesi;Oy çokluğuyla’ kabul edildi.  



DHA
<< Önceki Haber O Büyükşehir’den TÜRGEV’e bina yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER