Şampiyon koleje yüzlerce müfettiş ve polisle denetim

Adana'da eğitim veren ve bu sene TEOG Birincisi çıkaran Özel Burç Koleji'ne yüzlerce kişilik polis ve müfettiş ekibiyle baskın yapıldı

Şampiyon koleje yüzlerce müfettiş ve polisle denetim

Yaklaşık 3 ay önce servis şirketinin şikayeti üzerine polisler eşliğinde baskın yapılan Adana Burç Eğitim Kurumları'na ikinci kez baskın yapıldı.

Bugün sabah saatlerinde Burç Vural, Burç Çukurova ve Burç Üçgül Lisesi'ne gelen yüzlerce kişilik ekipler, okullarda arama başlattı. Okul yetkililerine geliş gerekçesini dahi açıklamayan ekiplerin neden geldiğini kimse bilmiyor. İçlerinde maliye, emniyet, tarım il müdürlüğü, itfaiye dairesi, il sağlık müdürlüğü, SGK, milli eğitim ve ilk öğretim müfettişlerinin de bulunduğu ekipler denetleme adı altında arama yapıyor. 

Burç Okullarının avukatı Serkan Ulufer, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları yazdı:
VALİLİĞİN GENEL YAZISIYLA GELDİLER
'4 okulda aynı sayıda ve aynı kurumlardan gelen memurlar tarafindan inceleme yapılıyor. Adana'da bulunan onlarca özel okul içerisinden sadece Burç Okullarında inceleme yapılıyor. Gelen memurlardan kimlik ibraz etmeleri talebi bir kısım memur tarafından yerine getirilmeden incelemeye devam ediliyor. Dayanak olarak Valiliğin yazısı deniliyor. Valiliğin genel bir yazısı ibraz edilerek müvekkil okulda incelemeye başlandı. Valilik yazısında ne Burç Okullarının ne de Burç Okullarina bağlı okulların adı var. 

TARIM MÜFETTİŞLERİ MEŞHUR SORUYU SORDU: AKVARYUM VAR MI?
Polis "aramada güvenliğin sağlanması" adı altında herhangi bir mahkeme kararı olmadan özel mülk olan müvekkil okulu hukuksuz bir şekilde işgal etmektedir. Açılalı 20 yıl olmuş olan okuldan yapı kullanım izni soruluyor. Bu absürt soruya orada bulunan Milli Eğitim müfettişleri dahi dayanamayarak ''Bu izinler olmasa biz açılış ve faaliyet izni vermeyiz'' diye bilgi vermek zorunda kalıyor. Tarim il müdürlüğünden gelen memurlar o meşhur soruyu da sordular: Akvaryum var mi? Resmen komedi. Memleketin bir yerinde elinde roketatarla kaymakamlığa giriliyor diğer yerinde okuldan akvaryum soruluyor.

BURÇ KOLEJİ ŞAMPİYONLARIN OKULU
Okulun sadece son 6 ayda kazandığı bazı başarıları derledik:

Burç Okulları, Matematik Olimpiyatı'nda 16 madalya kazandı
Burç Okulları, Belçika'dan 2 madalya ile döndü

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Şampiyon koleje yüzlerce müfettiş ve polisle denetim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER