Samanyolu TV yayınını sonlandırdı

Samanyolu Televizyonu Türksat uydusundan çıkarılmasının ardından devam ettirdiği karasal yayını da dün sonlandırma kararı aldı.

Samanyolu TV yayınını sonlandırdı

Yayın grubuna bağlı bütün kanalları hukuksuz şekilde Türksat uydusundan çıkarılan ancak bütün engellemelere rağmen karasal antenler aracılığıyla yayınlarına devam eden Samanyolu Televizyonu dün itibariyle bu yayınını da sonlandıracağını RTÜK'e bildirdi.

Ticari olarak yayını sürdürmenin mümkün olmadığı belirtilen RTÜK dilekçesinde Samanyolu Televizyonu, yerel belediyelerin ayrımcı tutumları, hukuk tanımaz sözleşme fesihleri, engellemeleri,  elektrik kesmeleri ve şalter  indirmek suretiyle fiili davranışlar sebebiyle karasal yayınları devam ettirme imkanı kalmadığını duyurdu. 

RTÜK'e verilen dilekçe şu şekilde:

Samanyolu Yayıncılık Hizmetleri A.Ş. ismi ve Samanyolu TV Logosu ile 25 yıldan fazla süredir yayın yapan Samanyolu TV karasal yayınlarına son verme kararı almıştır. Samanyolu Grubu ve dolayısıyla Samanyolu TV’ye karşı 2 yıldır yürütülen siyasi baskı, idarenin ve siyasi baskı sonucu özel sektörün ayrımcı tutumu nedeniyle bu yayınların devam ettirilmesi artık mümkün olamamaktadır.

Samanyolu Yayın Grubu / Samanyolu Tv’ye karşı,  Radyo Televizyon Üst Kurulu Tarafından sayısız ve ölçüsüz İdari Yaptırım Kararı Uygulanması, Türksat Kanal Sıralamasındaki yerinin değiştirilmesi, Teledünya Dijital Platformundan çıkartılması, Kablo Tv Yayınlarının Durdurulması, Digitürk Dijital Platformundan Çıkarılması, Türksat Uydu Yayınlarının Durdurulması nedenleri ile  Yayıncılık faaliyeti  fiilen son ermiştir. 

Samanyolu Yayın Grubu / Samanyolu Tv’nin,  yayın yapma imkanı olan son mecra Karasal Yayınının ise; Karasal Yayın Yapılan Yerel Belediyelerin Ayrımcı Tutumları, Hukuk Tanımaz Sözleşme Fesihleri, Engellemeleri,  Elektrik Kesmeleri ve Şalter  İndirmek suretiyle Fiili Davranışları,  Karasal Yayınların devam ettirme imkanı da kalmamıştır.

Bu nedenler ile; Samanyolu Yayıncılık Hizmetleri A.Ş.’ye ait olan ve Samanyolu TV ( STV ) ( Sadece Samanyolu Televizyonu ) Logosu ile Karasal Yayın yapan Samanyolu TV  Karasal Yayını 30.04.2016 tarihi itibari ile son verilecek olup, Samanyolu Tv Yayın Kuruluşumuza Başkanlığınızca tahsis edilmiş bulunan karasal yayın frekanslarını anılan tarih itibari ile boşaltacağımızı  bilgilerinize arz ederiz. 

Samanyolu  Yayıncılık Hizmetleri A.Ş. ( S TV )  Adına  Av. Adnan ŞEKER

<< Önceki Haber Samanyolu TV yayınını sonlandırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER