Salih Müslim'e göre TSK Afrin'de bataklığa geliyor

Afrin operasyonu gündemdeyken PYD yöneticilerinden açıklamalar da geliyor

SHABER3.COM

YPG'nin eski Başkanı, şimdilerde ise Tev-Dem Dış İlişkiler Komite Üyesi olan Salih Müslim, Artigercek.com sitesine açıklamalarda bulundu ve muhtemel Afrin operasyonunu değerlendirdi

Afrin'deki operasyonun sonuçlarının neler olacağına dair konuşan Salih Müslim şöyle dedi:
"Bunun sürecin nereye varacağını bilmiyoruz. Ama bildiğimiz şey Türkiye'nin siyasi çözümü istemediğidir. Öz savunma güçlerimizi oluşturuyoruz bunu da istemiyor. Peki Türkiye ne istiyor? Biz kendi evimizdeyiz ve bize saldırıyor. Bizim direnmekten başka bir çaremiz yok. Muhakkak direneceğiz. Kobani'de nasıl direndiysek Afrin'de de öyle direneceğiz. Direnişten başka bir yol yok. Direneceğiz dememiz, kendi öz gücümüze dayanmamız anlamındadır." 

YEŞİL IŞIK ALMIŞ OLMALARI GEREKİR

Salih Müslim bu operasyona girişmek için Türkiye'nin muhtemelen büyük güçlerden yeşil ışık almış olabileceğini öne sürdü:
"Türkiye böyle bir operasyona tek başına girişemez. Bu operasyona girmesi için başka güçlerden de yeşil ışık alması gerekir. Buna rağmen bataklığa girecek olan Türkiye'dir. Biz direnmekten başka bir şey yapamayız. Başka güçlere de güvenmiyoruz. Herkes kendi çıkarlarının peşindedir. Amerika bizim yerimize savaşmayacak. Rusya da aynı şekilde. Bu yüzden kendi öz gücümüze dayanıyoruz. Artık ne olacağını biz de göreceğiz." dedi.
<< Önceki Haber Salih Müslim'e göre TSK Afrin'de bataklığa geliyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER